Nyheter

HOLON och Valtech Mobility går samman

De tyskbaserade mobilitetsexperterna HOLON och Valtech Mobility tillkännagav sitt strategiska partnerskap i förra veckan.

Det gemensamma målet för HOLON, ett dotterbolag till BENTELER Group som specialiserat sig på utveckling och industrialisering av autonoma transportörer, och Valtech Mobility, en ledande leverantör av digitala lösningar för mobilitetsindustrin, är att avsevärt främja den digitala omvandlingen av kollektivtrafiken.

– Vi är glada över att tillkännage vårt nya långsiktiga partnerskap med en så visionär partner som HOLON och hoppas att vi med vår digitala expertis kan bidra till att förbättra hållbar stadsmobilitet, förbättra kundupplevelsen och upptäcka nya sätt att navigera i urbana utrymmen, säger Norman Palmhof, styrelse Valtech Mobility.

Initialt fokus för detta partnerskap är utvecklingen av molnplattformen för HOLON Mover, ett helt autonomt fordon för användning i kollektivtrafiken. Den gemensamt utvecklade plattformen fungerar som det centrala navet för fordonsdrift, vilket underlättar kommunikationen mellan olika intressenter såsom infotainmentsystem, realtidsspårning för operatörer och passagerarinteraktioner med HOLON Mover.

– Samarbetet med Valtech är av strategisk betydelse för oss. Det specifika kunnande som Valtech bidrar med inom områdena moln- och backendsystem ger ett betydande mervärde – både för produktdesignen och framför allt för passageraren, som får en bekväm och intuitiv mobilitetslösning. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med vår partner för att ytterligare driva serieutvecklingen och industrialiseringen av vår Mover, säger Dr. Henning von Watzdorf, VD HOLON.

Genom att erbjuda en on-demand-tjänstemodell vid sidan av traditionell linjetrafik kan användare kalla på Mover för att möta deras transportbehov. Detta ökar inte bara bekvämligheten med kollektivtrafiken utan bidrar också till hållbarhet genom att driva elkraft, vilket säkerställer (lokala) utsläppsfria resor inom lokala samhällen.

Utrustad med funktioner som en automatisk ramp, säkerhetssystem, punktskrift och audiovisuella kommunikationsalternativ, är HOLON Mover designad för att ge inkluderande tillgång till mobilitetslösningar för alla. Med en total kapacitet på upp till 15 passagerare, inklusive sittplatser för tio personer, kan fordonet tillgodose olika passagerarbehov, inklusive de som kräver tillgång till rullstol eller barnvagn.

Valtech Mobility kommer att spela en nyckelroll som mjukvarupartner för molnutveckling, skapande av tjänster och integrationsstöd för tredjepartsenheter. Det München-baserade företaget kommer att vara involverat i varje steg av processen – från konceptualisering till produktdistribution och pågående mjukvaruuppdateringar – för att säkerställa ett sömlöst, säkert och framtidssäkert resultat.

Intervju: HOLON och Valtech Mobility om deras gemensamma arbete med HOLON Mover https://youtu.be/dbV3ePSIRQE

På bilden: HOLON Mover är ett helt elektriskt och autonomt fordon för användning på allmänna vägar. Det är en av världens första företag med fordonsstandarder – ledande inom säkerhet, körkomfort och produktionskvalitet.

Källa: HOLON