Nyheter

Säkra fastighetsboxar från Småland formar framtidens distribution

Boxicon, ett företag som blandar lika delar passion, hantverk och erfarenhet, fortsätter att göra avtryck i fastighetsboxindustrin från sin bas utanför Västervik i Småland. Med en obändig passion för utveckling av fastighetsboxar har Boxicon etablerat sig som en ledande aktör på den svenska och norska marknaden genom att erbjuda närproducerade produkter av högsta kvalitet.

– Att tillverka fastighetsboxen Lynx och våra andra produkter här i Västervik är en kärnkomponent i vår verksamhet. Vi tror starkt på närproducerat – det är inte bara bra för miljön, det ger också våra produkter en unik kvalitet som våra kunder uppskattar, säger Olle Årman, VD på Boxicon.

I takt med att miljömedvetenheten ökar globalt, har Boxicon tagit fasta på att minska sin miljöpåverkan inte bara som ett mervärde utan som en absolut nödvändighet.

– För oss på Boxicon är hållbarhet ingen eftertanke. Det är en integrerad del av vår identitet och vårt sätt att göra affärer. Vi har förbundit oss att minska vårt klimatavtryck avsevärt och ser det som en viktig del av att leverera framtidens fastighetsboxsystem, förklarar Årman.

Med nästan 30 % av alla paket i Sverige som kan delas ut direkt i fastighetsboxar, spelar Boxicons produkter en allt viktigare roll i en effektiv och säker paketdistribution. Detta är särskilt relevant i en tid då efterfrågan på säkra och hållbara leveranslösningar ökar. Med en kombination av högkvalitativa material och unika säkerhetslösningar har Lynx-modellen blivit en benchmark för säker och pålitlig pakethantering.

Från starten 2019 har grundarna Olle Årman och David Apelqvist visat att det är möjligt att utmana de etablerade aktörerna på marknaden med en stark betoning på hållbarhet, kvalitet och innovation.

– När vi startade Boxicon ställdes vi inför frågan om ett litet företag verkligen kunde göra skillnad på den här marknaden. Vårt svar var ett rungande ja. Genom hårt arbete och innovation har vi inte bara lyckats etablera oss, utan också bidra till en mer hållbar framtid, reflekterar Årman.

Sedan lanseringen av den första modellen, Lynx Liggande, i början av 2020 har Boxicon vuxit stadigt. Den positiva responsen från marknaden ledde snabbt till utvecklingen av flera nya modeller, och idag är Lynx en av Sveriges mest sålda fastighetsboxmodeller.

– Innovation ligger i vårt DNA. Vi kombinerar Smålands tradition av metallarbete med modern teknik och logistik. Det handlar inte bara om att skapa en produkt, utan om att ständigt förbättra och anpassa den till våra kunders behov samtidigt som vi minskar vår miljöpåverkan, säger Årman.

Med en marknadsandel som fortsätter att växa har Boxicon bevisat att deras åtagande för kvalitet, hållbarhet och innovation är nyckeln till framgång. Framtiden ser ljus ut för Boxicon, ett företag som står fast vid sin övertygelse att närproducerat och miljömedvetet är vägen framåt för fastighetsboxindustrin.