Nyheter

Skola behövde akut hjälp – blev en stor kund

I början av 2021 ringde en skola till SafeTeam och bad om akut hjälp. Det som bara skulle bli en snabb utryckning, blev början på ett omfattande samarbete, som visar hur viktigt det är med bra service.

– Gymnasieskolan i Malmö behövde hjälp med sina lås. Efter att ha väntat förgäves på sin ordinarie leverantör kontaktade de SafeTeam. Vi hjälpte dem direkt och de blev mycket nöjda. Sedan dess har de inte släppt taget om oss, berättar Mirek Johansson, regionchef för SafeTeam i Malmö.

Under senaste året har SafeTeam hjälpt skolan med lås, dörrautomatik, larmstyrda nattlås, passagesystem och problem med inbrottslarm. De har även hunnit uppgradera systemet för kamerabevakning.

– SafeTeam är verkligen serviceminded. De är snabba och gör rätt från början. Och de håller oss hela tiden i loopen och lyssnar på våra önskemål, säger skolans säkerhetsansvarige.

Ett av de större uppdragen var att förbättra kamerabevakningssystemet.

– De hade för få kameror, och systemet behövde startas om flera gånger i veckan. Vi monterade nya kameror, satte in en fungerande server och installerade modern mjukvara, berättar Kristian Bjarnevik, säkerhetstekniker på SafeTeam.

Det uppgraderade kamerasystemet är förberett för framtida expansion av skolan och har många smarta funktioner. Skolan har dock valt att inte använda de smarta funktionerna i dagsläget.

– Det nya kamerasystemet används enbart för att utreda eventuella brott, berättar skolans säkerhetsansvarige.