Nyheter

Nima Energy har invigt sina första stationer för elfordon i Stockholm – 12 nya ultrasnabba laddpunkter

Nu har Nima Energy invigt sina första stationer för ultrasnabb laddning i Stockholms innerstad. 12 laddpunkter på upp till 300 kW erbjuder möjlighet att ladda upp till 30 mil på omkring 15 minuter. Genom att introducera totalt 50 ultrasnabba laddpunkter i centrala Stockholm, bidrar Nima till stadens övergripande mål om en utsläppsfri innerstad till år 2030.

Igår invigde Nima sina två första stationer i centrala Stockholm med 8 ultrasnabba laddpunkter på Dag Hammarskjölds Väg i Diplomatstaden och 4 på Wennerbergsgatan på Kungsholmen. Samtliga laddpunkter har en kapacitet på upp till 300 kW och erbjuder därmed möjligheten att ladda upp till 30 mil på omkring 15 minuter.

– Vi ser att det finns ett stort engagemang bland både invånare och företagare för att fasa ut bensin- och dieselbilar i innerstan. Med ultrasnabba laddare i centrala Stockholm blir det lättare för taxi och eldrivna leveranser att snabbt stanna till och ladda rejält. Det är ett viktigt steg på vägen mot en härligare stad med friskare luft och mindre buller, säger Lars Strömgren (MP), trafikborgarråd i Stockholms stad.

Under året öppnar Nima ytterligare 3 stationer i Stockholms innerstad placerade på Vallhallavägen, Gustavlundsvägen och Ringvägen med ytterligare 38 ultrasnabba laddpunkter – samtliga med en effekt på upp till 300 kW. Vilket innebär totalt 50 ultrasnabba laddpunkter i Stockholm.

– Tack vare de nya stationerna bidrar vi till elektrifieringen av transporterna i Stockholm och stadens övergripande mål om en utsläppsfri innerstad till år 2030. Publik ultrasnabb laddning på bra lägen och till ett konkurrenskraftigt pris är extra viktigt i för elbilsägare utan tillgång till nattladdning och alla kommersiella transporter som taxi, säger Marcus Landelin, VD på Nima Energy.

Nimas satsning innebär att Stockholms innerstad får sina första ultrasnabba laddpunkter – ett viktigt tillskott i elektrifieringen av staden, som beslutat att införa miljözon klass 3 i en del av city redan vid årsskiftet. Detta som ett steg mot en utsläppsfri innerstad till år 2030.

– Taxi Stockholm välkomnar Nima Energys laddstolpar. Vi arbetar intensivt för att elektrifiera vår fordonsflotta, där målet är att den ska bli emissionsfri innan 2030. Utbyggnaden av fler laddstolpar i Stockholm är därför avgörande för att realisera den här målsättningen, säger Pernilla Samuelsson, VD på Taxi Stockholm.

Totalt bygger Nima just nu 150 ultrasnabba laddpunkter från Malmö till Stockholm. Satsningen är del av Nimas plan att bygga totalt 1250 laddpunkter i Norden till slutet av 2026.

Nimas pris är 4:50 kronor per kWh oavsett om du blippar ditt betalkort direkt på kortläsaren på laddaren, använder Apple/Samsung/Google Pay, betalar via vår app Nima Energy där du även kan registrera dig för autocharge. Nimas avsikt är att erbjuda landets elbilsägare snabb, enkel och pålitlig laddning – till ett konkurrenskraftigt pris.

På bilden: Lars Strömgren (MP), trafikborgarråd i Stockholms stad