Nyheter

Ny satsning från Cognizant påskyndar innovation och produktion av banbrytande AI-system

Teknologiföretaget Cognizant lanserar sin satsning på ett Advanced Artificial Intelligence (AI) Lab. Satsningen utgår från San Francisco och kommer att fokusera på innovation och utveckling av immateriella rättigheter och AI-baserade teknologier. Ett team av forskare och utvecklare ska samarbeta med forskningsinstitutioner, kunder och företag, och man har redan 75 utfärdade och pågående patent som grund för att bygga nya AI-lösningar.

Lanseringen är en del av Cognizants strategi att investera 1 miljard dollar i generativ AI (gen AI) under de kommande tre åren.

Lanseringen av Cognizants Advanced AI Lab kommer vid en tidpunkt då företag arbetar för att förstå och utnyttja möjligheterna med AI. Ny forskning har visat att mer än hälften (66 procent) av chefer är osäkra kring, eller missnöjda med, företagets framsteg inom AI och gen AI, och de flesta (85 procent) planerar att öka sina investeringar i AI och gen AI under 2024. En studie från Cognizant och Oxford Economics visar att AI kan bidra med upp till 1 biljon dollar till den amerikanska ekonomin till år 2032.

– Nu när AI snabbt utvecklas till mainstream-användning, satsar Cognizant på strategiska partnerskap, utbildningsprogram och plattformsinvesteringar, säger Cognizants vd Ravi Kumar S. Som ett led i lanseringen av Cognizants Advanced AI Lab, investerar vi i toppmodern AI-forskning.

Labbets forskare och utvecklare kommer att använda Cognizant Neuro™ AI platform för att orkestrera LLM:er i AI-system för att optimera affärsresultat. AI-applikationerna kommer att stödja allt från strategiska affärsbeslut på styrelsenivå till operativ verksamhet och enskilda anställdas produktivitet.

– Cognizants Advanced AI Lab är en viktig partner för oss i forskarvärlden, och vi har redan arbetat med dem för att simulera hjärnans dynamik i friska populationer och patientpopulationer, säger Dr. Manish Saggar, Assistant Professor and Director of Brain Dynamics Lab vid Stanford University School of Medicine.

Specifikt kommer Cognizants Advanced AI Lab att fokusera på följande områden:

Forskning, design, utvärdering och skapande av innovativa AI-lösningar för produktivitet och beslutsfattande inom olika branscher

Samarbete med intressenter som forskningsinstitutioner, kunder, startups och forskningsprojekt Skapa ett kunskapsnav för publicerad AI-forskning

Samarbete över avdelningar för att utbilda medarbetare i nya AI-lösningar när de blir tillgängliga via Cognizant Neuro™ AI-plattformen.

Främja kontinuerligt lärande, innovation och kunskapsdelning

Labbet kommer att ledas av AI-entreprenören och uppfinnaren, Babak Hodjat, med AI-forskningsaktiviteter under ledning av professorn och neuroevolutionspionjären, Risto Miikkulainen.

Foto: Alexandra_Koch