Nyheter

Svensk Betong: Ny era för samhällskritisk infrastruktur med Natomedlemskap

I ljuset av Sveriges bekräftade Natomedlemskap ser branschorganisationen Svensk Betong med dess medlemsföretag en möjlighet för betongbranschen att spela en viktig roll i stärkandet av landets samhällsskydd och beredskap.

– Vi ser fram emot att arbeta nära regeringen, det militära och andra relevanta aktörer för att säkerställa att Sverige inte bara är redo att möta dagens utmaningar utan även för att vi ska vara beredda på morgondagens, säger Malin Löfsjögård, Vd på Svensk Betong.

– Genom Sveriges Natomedlemskap stärks inte bara vårt nationella samhällsskydd, det öppnar även dörrar för våra medlemsföretag att bidra till samhällskritiska infrastrukturprojekt, fortsätter Malin Löfsjögård.

I takt med att Sverige förbereder sig för att stärka sina försvars- och säkerhetsinfrastrukturer står Svensk Betongs medlemmar redo att möta efterfrågan med högkvalitativa och hållbara produkter i betong.

– Jag är övertygad om att betongens unika egenskaper, såsom dess hållbarhet, brandsäkerhet och långa livslängd, kommer att vara avgörande i uppbyggnaden av infrastruktur som kan motstå de utmaningar som vi kan tänkas att möta i framtiden. Vi ser fram emot att arbeta nära regeringen, det militära och andra relevanta aktörer för att säkerställa att Sverige inte bara är redo att möta dagens utmaningar utan även för att vi ska vara beredda på morgondagens, avslutar Malin Löfsjögård.