Nyheter

Nya roller i Metalcolours ledningsteam

Som ett första steg i ett generationsskifte i Metalcolours ledningsteam meddelar företaget att Ingemar Forsberg blir styrelseordförande för Metalcolour Sweden. Markus Nordkvist blir VD för Metalcolour Sweden och Jakob Søndergaard Nielsen kommer att ta rollen som VD för Metalcolour Denmark.

Markus var tidigare Group CFO med ansvar för ekonomi, personal och IT, och Jakob var COO i Danmark, båda har bred kunskap om sina respektive regioner. För Metalcolours kunder kommer det att bli få förändringar. Företagets skickliga medarbetare och kontaktpersoner kommer att finnas tillgängliga som vanligt. Ingemar Forsberg kommer utöver sitt styrelseuppdrag att fortsätta att ansvara för Group Sales.

Henrik Kaa Andersen, ägare och styrelseordförande för Metalcolour Group, är mycket nöjd med sammansättningen i det nya ledningsteamet.

– Jag är mycket nöjd. Det nya ledningsteamet besitter stor kompetens och nyttig erfarenhet. Nu säkerställer vi att Metalcolour i Danmark och Sverige kommer att utvecklas ytterligare under ledning av ett mycket drivet team.

Metalcolour firar nu sitt första halvsekel. Ända sedan starten 1973 har man legat i framkant när det gäller innovation inom coil-coating. Företaget tillverkar belagd metall inom segmenten Technical och Decorative Coating och har produktionsanläggningar i Danmark, Sverige och Singapore.

Produkterna används inom bilindustrin och till inredningar i bland annat kryssningsfartyg, byggnader, hissar och tågvagnar. Nyligen lanserade Metalcolour en nyutvecklad outdoor-produkt, DOBEL® Endure, Den nya produkten är främst avsedd att användas vid tillverkning av ytterdörrar och har fått mycket positiv respons.

Framåt siktar man på att med tillförsikt utforska nya marknader inom bygg- och tågsektorn och samtidigt stärka sin position inom automotive och på den marina marknaden.