Nyheter

De bryter ny mark i Europa

Hedin US Motor lanserar nu Ford F-150 i ytterligare ett land – Rumänien. Genom ett återförsäljaravtal med rumänska Proleasing Motors kommer F-150 börja säljas i tre Ford-anläggningar i Rumänien, med säljstart den 14 mars. Sedan tidigare säljs F-150 i Sverige, Tyskland, Nederländerna och Estland, och fler länder är att vänta framöver.

Hedin US Motor, den officiella distributören av Ford F-150 i Europa, tar ännu ett kliv mot att erbjuda världens mest sålda pickup i hela Europa. Företaget har nu tecknat ett återförsäljaravtal med Proleasing Motors i Rumänien som kommer att börja sälja den ikoniska pickupen på sina anläggningar i Ploiești, Buzău, and Târgoviște.

– Det är fantastiskt kul att få rulla ut den här ikoniska bilen till ytterligare en marknad. Proleasing Motors är en stark partner, och jag är säker på att F-150 är efterlängtad av de rumänska pickupförarna, säger Anderz Larqvist, vd på Hedin US Motor.

”Inte svårt att förstå”

Lanseringen i Rumänien är en fortsättning på Hedin US Motors etablering av F-150 på den europeiska marknaden. Senast i slutet av fjolåret expanderade försäljningen till Estland – och det slutar inte där. Hedin US Motor räknar med att kunna presentera flera ytterligare marknader för F-150 under året.

– Det finns ett stort intresse för F-150 på många håll i Europa, vilket inte är svårt att förstå. Det här är en bil som inte behöver be om ursäkt för sig själv, och den tar sig fram i krävande terränger där andra fordon ger vika. Det behovet vet vi finns i många europeiska länder, säger Anderz Larqvist.

Att Hedin US Motor är officiell importör och distributör betyder att homologeringen, där bilarna byggs om för att möta europeiska lagar och krav, granskats och godkänts av Ford Europa. Det gör också att reservdelar och service finns tillgängliga genom Fords officiella servicenätverk, vilket är en avgörande trygghet särskilt för tjänstebilsförare.