Nyheter

Svensk Kollektivtrafik & Sveriges bussföretag: ”Hindra inte unga från att bli bussförare, EU”

”Sverige kommer behöva 8 100 nya bussförare inom de kommande tre åren. För att säkerställa att den gröna kollektivtrafiken rullar i framtiden behövs fler unga bussförare. Där kan den svenska regeringen – och våra nya parlamentariker i EU i vår göra riktig skillnad.”

Det skriver Johan Wadman, vd Svensk kollektivtrafik och Anna Grönlund, branschchef och vice vd Sveriges bussföretag i en debattartikel i Altinget:

”I dag på bussförarens dag vill vi från Sveriges bussföretag och Svensk kollektivtrafik uppmana regeringen och våra framtida europaparlamentariker att agera för att få till ett bättre regelverk som gör det möjligt för fler unga att bli bussförare.”

”I de kommande EU-förhandlingarna om körkortsdirektivet måste regeringen och Europaparlamentet agera för att få bort 50-kilometersregeln som skapar hinder för unga förares väg till bussyrket, vilket bidrar till branschens problem med kompetensförsörjning.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.altinget.se/artikel/hindra-inte-unga-fraan-att-bli-bussforare-eu