Nyheter

CombinedX satsar på säkerhet och slår samman bolagen Anytrust och Nethouse

Som ett steg i CombinedX strategi att bygga starka och tydliga specialistbolag kommer Anytrust gå samman med Nethouse. Anytrusts kompetens inom identitets- och behörighetshantering (IAM) blir ett värdefullt tillskott i Nethouse erbjudande inom modern, tillgänglig och säker moln- och IT-infrastruktur.

CombinedX-bolaget Nethouse är specialister på modern moln- och IT-infrastruktur och driftar system och applikationer med höga krav på tillgänglighet och säkerhet. Även i högt säkerhetsklassade miljöer. Med Anytrusts kompetens inom identitets- och behörighetshantering får Nethouse ett mycket konkurrenskraftigt och starkt säkerhetserbjudande.

Förutom synergier när det gäller ett gemensamt erbjudande har bolagen många gemensamma kunder redan idag, vilket visar stor potential för merförsäljning till befintliga kunder hos både Nethouse och Anytrust. I och med sammangåendet blir Nethouse ca 100 medarbetare som jobbar på något av kontoren i Örebro, Karlstad, Karlskoga och Göteborg.

– Vi hör nästan dagligen om privata och offentliga verksamheter som blir utsatta för kostsamma dataintrång. Proaktivt säkerhetsarbete och moderna tjänster inom cybersäkerhet är därför viktigare än någonsin. Med Anytrusts stora kompetens inom identitets- och behörighethantering får vi ett värdefullt tillskott till Nethouse säkerhetserbjudande som idag omfattar tjänster inom datacenter, cloud, nätverk, infrastruktur, autentisering och digital arbetsplats. Det känns fantastiskt kul att hälsa alla kompetenta medarbetare och fina kunder på Anytrust välkomna till oss på Nethouse, säger Johan Ripe, vd på Nethouse. 

– Från Anytrusts perspektiv kan vi nu erbjuda ett större och mer komplett erbjudande till både befintliga och nya kunder. Nethouse tjänster inom cybersäkerhet kompletterar våra erbjudanden inom Identitets- och behörighetshantering, informationssäkerhet och data governance. Då vi redan idag samarbetar i flera leveranser känns sammangåendet självklart och väldigt spännande. Nya kollegor, nya kontor och nya möjligheter, säger Andreas Warg, vd på Anytrust. 

– CombinedX handlar om att bygga Leading Brands och nu får Nethouse med Anytrust en väldigt fin förstärkning i sitt säkerhetserbjudande. Behovet av säker IT-infrastruktur har nog aldrig varit större, säger Jörgen Qwist, vd på CombinedX.

PÅ bilden: Johan Ripe, vd Nethouse