Nyheter

Motorcentralen accelererar framåt med två nyckelrekryteringar

Motorcentralen, det familjeägda företaget som i år firar en stolt historia på 80 år, avslöjar nu en spännande utveckling i deras fortsatta expansion. Efter den framgångsrika etableringen av den toppmoderna Audi-anläggningen på Sandbäcken, tar Motorcentralen nu ytterligare ett steg framåt genom att välkomna två nyckelpersoner till bolaget – direkt från några av branschens främsta konkurrenter.

Christian Lindohf kliver på som företagsinriktad säljare för Volkswagen och Carolin Johansson som säljare på Audi-anläggningen.

I en strategisk manöver att stärka sitt försäljningsteam har Motorcentralen nu säkrat två topprekryteringar.

Carolin Johansson, tidigare verksam hos Bilbolaget, kommer att fokusera på Audi-försäljningen.

Christian Lindohf med tjugo års erfarenhet från bilbranschen ansluter sig till Volkswagen och kommer senast från Bilia. Hans uppdrag kommer att innebära att utveckla Volkswagenaffären med fokus på företagskunder.

Carolin Johansson uttrycker sin entusiasm över den nya rollen:

– Det känns så kul att få möjligheten att arbeta med Audi, ett varumärke jag alltid har beundrat. Jag ser fram emot att träffa alla kunder och vara med och förstärka Audis närvaro i Umeå. Vi har en spännande vår och sommar att se fram emot med många inspirerande lanseringar.

Christian Lindohf delar sin vision för framtiden:

– Att gå över till Motorcentralen och ta mig an en roll som innebär stort fokus på rådgivning är en fantastisk möjlighet och något jag brinner för. Jag ser fram emot att bidra till Volkswagens tillväxt och fortsätta bygga på den starka grund Motorcentralen redan etablerat.

Rekryteringen har fått ta sin tid för att garantera att kandidaterna har den rätta kompetensen som krävs, men också för att säkerställa en genuin passion för varumärkena. Rekryteringen landade då hos de två kandidaterna som båda har bred erfarenhet från bilbranschen men också fyller upp respektive behov hos Audi och Volkswagen.

– Att hitta rätt personer med både rätt kompetens och engagemang för våra varumärken har varit avgörande, förklarar Lars Bäckström, sektorchef för personbilar på Motorcentralen.

– Med Christian och Carolin ombord är vi nu bättre rustade än någonsin att möta våra kunders behov och fortsätta vår tillväxtresa, tillägger han.

Motorcentralen representerar ledande varumärken som Audi, Škoda, Volkswagen, och Scania.

Denna nyckelrekrytering signalerar företagets ambition att inte bara bibehålla sin marknadsposition utan att också aktivt utveckla och utvidga sitt erbjudande. Motorcentralen förbereder sig nu för en period av tillväxt och utveckling, med dessa nyckelrekryteringar som en grund för företagets framtida strategi.

Företagets ledning och anställda ser med optimism på framtiden. Bolaget avslöjar även att ytterligare en rekrytering kan vara på väg, vilket bekräftar företagets ambition att fortsätta växa och utvecklas.