Nyheter

Einride öppnar Nordamerikas största laddstation för tung elektrisk transport

Einride, fraktteknikföretaget som levererar digital, elektrisk och autonom transport, öppnar den första Einride Smartcharger Station i USA, i staden Lynwood, Los Angeles. Med 65 laddare och kapacitet att ladda upp till 200 fordon per dag är det den största laddstationen för tunga elektriska fordon i Nordamerika.

Stationen är resultatet av ett samarbete med Voltera, utvecklare och ägare av laddinfrastruktur för hållbar transport.Placerad längs väg I-710, nära hamnarna i Los Angeles och Long Beach som hanterar 29% av all containertransporter inom USA:s internationella sjöfartshandel, integrerar denna station sömlöst elektriska flottor med dagliga sjöfartstransporter, samtidigt som den minskar trängsel och väntetider.

Laddstationen används idag av Einrides elektriska uppkopplade flottor, inklusive rutter för den globala fraktjätten A.P. Moller – Maersk.

– Öppningen av Einrides första Smartcharger Station i USA är ett viktigt steg för etableringen av digital, elektrisk tungtransport och ett mer motståndskraftigt amerikanskt fraktsystem. Anläggningen möjliggör en snabb övergång till el för denna viktiga region, med tanke på dess närhet till hamnen i Los Angeles, en av världens mest trafikerade containerhamnar och en nyckelaktör för den amerikanska ekonomin, säger Robert Falck, VD och grundare av Einride.

Utöver laddning av tunga fordon erbjuder Einrides Smartcharger Station en förarlounge med bekvämligheter och tydliga uppdateringar kring laddstatus, effekt och prestanda. Stationen är integrerad med Einride Saga, det intelligenta fraktoperativsystemet som erbjuder AI-drivna datainsikter och styr hela Einrides ekosystem.

Integrationen möjliggör realtidsuppdateringar om efterfrågan, plats, timing och användning av laddinfrastruktur.

Byggandet av framtida stationer längs USA:s väst- och östkust kommer att påbörjas senare i år.

Om Einride

Einride utformar, utvecklar och levererar teknologi för fraktmobilitet för att påskynda övergången till hållbar transport. Deras plattform inkluderar ett integrerat nätverk av elektriska och autonoma lastfordon, laddinfrastruktur och ett intelligent fraktoperativsystem. Einride grundades 2016 och blev 2019 världens första företag att driva ett autonomt, elektriskt lastfordon på allmän väg. Idag driver Einride en av de största flottorna av tunga elektriska lastbilar på uppdrag av Global Fortune 500-företag på åtta olika marknader. För mer information, besök einride.tech

About Voltera

Our collective future depends on carbon-free transportation. Zero-emission vehicles are here, but the solutions to support them at scale are not. Organizations that operate, sell, and/or host ZEVs – fleets, OEMs, and branded networks – are challenged to find viable off-premises refueling solutions. Voltera solves those challenges, developing, owning, and operating the infrastructure that enables customers to fully transition to ZEVs at speed and succeed with them at scale. To learn more, visit volterapower.com