Nyheter

CERTEGO förvärvar dansk leverantör av åtkomstkontroll, videosäkerhet och parkeringslösningar

CERTEGO har undertecknat ett avtal för att förvärva aktierna i SCANVIEW AS (SCANVIEW), en ledande dansk leverantör av högkvalitativ åtkomstkontroll, videosäkerhet och parkeringslösningar. Företaget har cirka 50 anställda.

Förvärvet är föremål för regulatoriskt godkännande.

– Förvärvet av SCANVIEW är strategiskt meningsfullt som en del av att förverkliga vår ambition att bli ett ledande företag inom åtkomstkontroll och övervakningslösningar. Jag ser fram emot att nu kunna erbjuda SCANVIEW-lösningar till vår befintliga kundbas i alla nordiska länder, säger Jonas Granath, VD för CERTEGO Group.

CERTEGO strävar efter att bli en ledande europeisk expert inom åtkomstkontroll och övervakningslösningar. En viktig del av CERTEGOs strategi är att förvärva företag för att bredda sin position på säkerhetsmarknaden och kunna erbjuda ytterligare tjänster till sina kunder.

– Som det enda verkligt nordiska företaget inom den elektroniska säkerhetsbranschen tror jag att CERTEGO är rätt partner för oss att vidareutveckla och växa vårt erbjudande i Norden och vidare. Vi kommer att dra stor nytta av CERTEGOs expertis inom övervakningslösningar, deras tydliga affärsfilosofi, starka geografiska räckvidd och förmåga att leverera SCANVIEW-lösningar till alla typer av kunder, oavsett storlek, säger Torsten Ussing och Johnny Klausen, ledning och grundare av SCANVIEW.

SCANVIEW har djup teknisk kunskap och expertis inom elektroniska säkerhetslösningar med prestigefyllda kunder inom kritisk infrastruktur såsom Kastrup flygplats, DSB, Apcoa med ett attraktivt erbjudande, stark domänexpertis och långvariga relationer med sina leverantörer.

SCANVIEW kommer att fortsätta att verka som ett separat dotterbolag under sitt eget varumärke.