Nyheter

Fossil Free Marine: Andreas Wiman ny chef för Business to Government

Fossil Free Marine tillkännager idag utnämningen av Andreas Wiman till chef för Business to Government. Andreas kommer att ingå i ledningsgruppen och dra nytta av sin omfattande erfarenhet och nätverk för att främja vårt uppdrag att främja marina mobila lagrings- och tankningslösningar till kunder inom den statliga sektorn.

Andreas kommer med en mängd expertis och ledarskap som förvärvats från en framstående karriär som sträcker sig över två decennier inom olika sektorer, inklusive Försvarsmakten, försvars- och säkerhetsindustrin samt grundare och medgrundare av flera framgångsrika företag inom kritisk infrastruktur.

Andreas är en aktiv investerare och blir ny aktieägare i Fossil Free Marine. Andreas driver även sitt eget investeringsbolag NXT Phase AB som fokuserar på innovativa företag med dubbel användningspotential.

Han är också en partner och en av grundarna av den börsnoterade Global Security Fund. De senaste åren har han specialiserat sig på strategiska investeringar och tillväxtinitiativ inom flera branscher. Hans roller har omfattat strategisk rådgivning, förändringsledning, affärsutveckling och fusioner och förvärv, vilket visar en bevisad meritlista för att driva företag mot skalbarhet och marknadsanpassningsförmåga.

– Jag är superglad över att få möjligheten att gå med i Fossil Free Marine, både som investerare och som Head of Business to Government. De mobila tanknings- och lagringspontonerna som teamet på Fossil Free Marine har utvecklat är både unika och vad våra nyckelkunder behöver. Jag ser fram emot att hjälpa företaget att växa och att tillhandahålla innovativa förstklassiga lagrings- och tankningslösningar till våra statliga kunder, säger Andreas Wiman.

Niklas Sjöö, medgrundare av Fossil Free Marine, initiativtagare och styrelseordförande:

– Jag är glad att presentera Andreas, vår nya affärschef för regeringen. Andreas för med sig omfattande branscherfarenhet till vårt team. Som en del av vår expansionsstrategi fokuserar vi på att engagera statliga enheter i de nordiska länderna till att börja med. Andreas kommer att leda arbetet med att etablera strategiska partnerskap och navigera i regulatoriska landskap för att säkerställa vår tillväxt, särskilt när det gäller att säkra marint bränsle längs de nordiska kusterna.