Nyheter

En milstolpe för branschen: Unik funktion från Olsson Parts förändrar spelreglerna

Olsson Parts lanserar ”Mina maskiner” på olssonparts.com och blir första företaget i Sverige att erbjuda en teknisk lösning som sammanför alla traktorer- och entreprenadmaskiner på ett och samma ställe.

– En milstolpe för branschen, menar IT-chef Christian Askland.

”Mina maskiner” på olssonparts.com fungerar som ett register över både egna och andras fordon och utgör ett efterlängtat verktyg för alla som äger eller servar en eller flera maskiner så som verkstäder, maskinstationer, enskilda lantbrukare eller maskinägare.

− Så vitt vi vet är vi ensamma i branschen om att kunna erbjuda den här lösningen. Funktionen är utvecklad tillsammans med våra kunder i syfte att underlätta deras vardagslogistik. Redan idag används ”Mina maskiner” av flera hundra kunder. Reaktionerna har varit mycket positiva, säger Christian Askland, IT-chef på Olsson Parts.

Så funkar det:

Registrera maskinägare och fordon, tillverkningsår, maskintyp, modell och annat som kan vara bra att känna till om det aktuella fordonet. Det går också att lägga in bilder direkt via mobilen.

Registrera hur många maskiner och maskinägare som helst.

Vid beställning kopplar − märker − man varje orderrad till ett specifikt fordon eller kund.

Märkningen syns på både följesedel och faktura vilket underlättar vid bokföring eller vidarefakturering.

Märkningen gör det enkelt att via orderhistoriken köpa samma del igen, bra vid bland annat den årliga servicebeställningen.

− Det finns mer än 5 000 olika maskinmodeller som möjliga val direkt vid registreringen men du kan även skapa helt egna maskintyper, fabrikat och modeller. Har du till exempel hittat passande delar till din 4-hjuling lägger du upp den som ett eget fordon i ”Mina maskiner” och kopplar på de delar du redan vet passar. ”Mina maskiner” blir vad du gör det till, konstaterar Christian Askland.