Nyheter

Peab erhåller vägkontrakt för drygt en miljard kronor

Peab har erhållit fem driftkontrakt gällande vägunderhåll för Trafikverket. Totalt rör det sig om 6 070 kilometer statlig väg som kommer att underhållas av Peab de kommande fyra åren med option på ytterligare två år. Kontrakten har ett totalt värde om 1 061 miljoner svenska kronor. 

Sveriges statliga vägnät är indelat i geografiska områden där varje område består av 55 till 175 mil väg. Peab har nu tilldelats kontrakt för basunderhållet av vägnäten på driftområde Krokom, Malung, Dalsland, Enköping och Kalmar.

Uppdraget som Trafikverkets driftentreprenör för driftområdena startar den 1 september 2024 och sträcker sig över fyra år med möjlighet till option på ytterligare två år. Totalt har Peab driftuppdraget för 22 av Trafikverkets vägdriftsområden och är därmed en av de största aktörerna på den svenska marknaden inom statlig vägdrift.

– Att vara delaktig i att vi har säkra och framkomliga vägar i Sverige är ett viktigt uppdrag för oss som samhällsbyggare och något vi är mycket stolta över. Som vägentreprenör åt Trafikverket ingår det att året om och dygnet runt bevaka väglaget och utföra löpande inspektioner och åtgärder för att ta hand om vägarna, säger Berth Larsson, regionchef på Peab. 

I Dalsland och Kalmar har Peab skött driften av vägnäten under flera år och får nu alltså fortsatt förtroende i dessa driftområden.

Samtliga kontrakt är på fyra år med option på ytterligare två år.

Projekten orderanmäls i det första kvartalet 2024.