Nyheter

Säljstart: Nya Volkswagen Passat eHybrid

Volkswagen utökar utbudet av drivlinor till nya Passat. Nu startar försäljningen av de två nya laddhybriderna (eHybrid) med en systemeffekt på 204 hk respektive 272 hk. En elektrisk räckvidd på upp till 131 km (WLTP, beroende på utrustningsversion) gör Passat eHybrid till en elbil i vardagen.

Dessutom startar försäljningen av den starkaste turbodieselversionen (TDI) med 193 hk och 4MOTION fyrhjulsdrift som standard. Sedan i höstas erbjuds även en mildhybrid (eTSI) med 150 hk.

För över 50 år sedan lanserades en av Volkswagens mest framgångsrika bilar: Passat.

Med över 34 miljoner sålda bilar världen över är Passat den näst mest sålda Volkswagen-modellen någonsin – efter Golf men före ”Bubblan”. Sedan 1973 har över 390 000 bilar från modellfamiljen Passat registrerats på den svenska marknaden.

Nu lanseras den helt nyutvecklade nionde generationen som erbjuds som rymlig Sportscombi-version. Både kvalitet och komfort har höjts till en ny nivå tack vare nya högklassiga material, nyutvecklade säten och effektiv ljudisolering. Nya Passat kännetecknas också av aerodynamisk design och nya högeffektiva drivlinor.

I samband med att nya Passat nu lanseras öppnas de sista motoralternativen som är aktuella för den svenska marknaden: två laddhybridversioner och en fyrhjulsdriven turbodiesel går nu att beställa. En bensindriven mildhybrid erbjuds sedan tidigare.

– Passat har genom åren varit en av de populäraste bilmodellerna i Sverige, inte minst bland tjänstebilsförarna. Med den nya generationen finns det potential att fortsätta denna framgång. Vi är nu glada över att kunna erbjuda de nya laddhybriderna med lång räckvidd på el. Vi ser också ett intresse för den fyrhjulsdrivna och kraftfulla turbodieseln som kan köras på det förnybara bränslet HVO100, säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige.