Nyheter

Efter tio utmärkelser – Consid får exklusiv Mästargasell

I 25 år har Dagens Industri delat ut sitt affärspris DI Gasell. Nu har tidningen sammanställt vad som gjort de över 14 000 företagen framgångsrika – datan kommer presenteras tillsammans med intervjuer med några av pristagarna genom åren.

– Det känns fantastiskt roligt att få vara med i ett sådant sammanhang, ärorikt och inspirerande. Vi startade Consid 2000, vi kunde drömma men knappast tro på att vi nästan 24 år senare skulle ha tio Gasell-utmärkelser och få vara med på en sådan dag som DI Gasell Next Level, säger Consids vd Peter Hellgren, som kommer bli intervjuad på scenen.

Den 14 maj är det dags för DI Gasell Next Level på Sergel Hub i Stockholm. 2 238 företagare som fått Gasell-utmärkelsen tre eller fler gånger har chansen att krönas till Mästargasell.

På sin hemsida skriver DI Gasell:

”Under en intensiv förmiddag på Sergel Hub i Stockholm den 14 maj delar vi med oss av vår gedigna 25-åriga kunskap om vad som krävs för att framgångsrikt driva och utveckla tillväxtföretag. Den prestigefyllda utmärkelsen Mästargasell tilldelas endast de mest framstående och snabbväxande företagen i Sverige. För att få priset måste bolaget ha korats till Gasell minst tre gånger, antingen i följd eller vid olika tillfällen.”

Peter Hellgren och Consid har plockat hem priset inte mindre än tio gånger, en närmast unik siffra där Consid och Klarna tronar ensamt i Gasell-toppen. Bedriften innebär också att Consid tilldelas en Mästargasell.

– Alla priser är kul att vinna, men gasellen sticker så klart ut. Det är ett välkänt varumärke som både företag och privatpersoner känner till och igen. Att vi har tio är ett tecken på det fantastiska arbetet som våra nästan 2 000 anställda lägger ner varje dag. De har alla en stor del i Mästargasellen, säger Peter Hellgren.

Consids vd kommer finnas med på scenen under ett seminarium tillsammans med Jureks grundare och vd Shervin Razani, bland annat känd från Draknästet och mottagare av DI Gasellen sex gånger.

Foto: Gerd Altmann