Nyheter

Goodyear Eagle F1 SuperSport R och RS har valts till Porsche 911 GT3 RS

Goodyear är glada över att presentera sitt fortsatta samarbete med Porsche som omfattar homologering av Eagle F1 SuperSport R och SuperSport RS – de två mest prestandaorienterade däcken i Goodyears UUHP-portfolio. Båda däckspecifikationerna är designade för att utvinna maximal prestanda från den nya superbilen Porsche 911 GT3 RS.

Goodyear har utvecklat en serie med två däck för Porsche 911 GT3 RS som tänjer på gränserna för vad ett fullt väggodkänt däck kan prestera. Den unika gummiblandningen på SuperSport RS har hög friktion och ger en raffinerad banfokuserad upplevelse på torrt väglag samtidigt som enastående kurvtagningsstabilitet uppnås med bryggor i slitbanemönstrets innerspår som optimerar däckets fotavtryck och fördelar belastningen mer konsekvent.

Eagle F1 SuperSport R är ett UUHP-däck (ultra-ultra high-performance) med större fokus på användning på väg. Precis som SuperSport RS är prestanda dess huvudfunktion, och därmed får köpare av Porsche 911 GT3 RS möjligheten att välja det däck som är bäst lämpat för deras körvanor.

– Vi är oerhört stolta över att ha arbetat med Porsche igen i det här projektet, säger Johannes Moll, Managing Director OE Consumer, Goodyear EMEA. Ett fordon som är så extremt som Porsche 911 GT3 RS förtjänar ett däck som matchar dess prestanda på alla plan. Från grepp till kurvtagning och bromsprestanda – förare kan känna vägytan under bilen vilket ger både självförtroende och njutning. Goodyear har tagit lärdomar från sin erfarenhet inom motorsport för att utveckla sortimentet med UUHP-däck, förklarar Moll.

– Våra däck förstärker prestandan och väghållningen för de mest specialiserade maskinerna på dagens vägar. Båda däckspecifikationernas prestationer på banan och vägarna är ett resultat av flera års forskning och utveckling, samt Goodyears samarbete med fordonstillverkare.

Porsche 911 GT3 RS finns tillgänglig med följande däckmonteringar:

Eagle F1 SuperSport R N0

275/35ZR20 102Y

335/30ZR21 109Y

Eagle F1 SuperSport RS N0

275/35ZR20 102Y

335/30ZR21 109Y