Nyheter

Ny kommunikationschef för GlobalConnect i Sverige

Niklas Ekström har rekryterats till rollen som kommunikationschef för GlobalConnect Sverige. Niklas har bred erfarenhet från kommunikationsområdet och kommer närmast från MTR Nordic Group. I sin nya roll kommer han ansvara för GlobalConnects kommunikation på den svenska marknaden.

Niklas Ekström har en bred erfarenhet från kommunikationsområdet med stor kunskap gällande bland annat strategi, B2B, media och krishantering. De senaste åren har han haft rollen som kommunikationsansvarig för både pendeltåg och Mälartågsverksamheten på MTR Nordic Group. Dessförinnan har han bland annat arbetat med företags- och marknadskommunikation för Cementa och Kinnarps.

– Jag är glad att få välkomna Niklas till vårt team på GlobalConnect. Vi är ett bolag med snabb utvecklingstakt och som möjliggör mer än hälften av all datatrafik i Norden. Med Niklas erfarenhet från att jobba med infrastruktur kommer han att vara ett mycket bra tillskott till vårt nordiska team och till vårt arbete att i dessa tider säkerställa kritisk digital infrastruktur i Sverige, säger Martin Broberg, Kommunikationsdirektör för GlobalConnect Group.

Niklas Ekström tillträder som kommunikationschef den 15 april.

– Det känns fantastiskt roligt att ta klivet in i telekombranschen! Digital infrastruktur och alla de viktiga tjänster som omgärdar den lägger grunden för vårt moderna samhälle och är något som berör oss alla. Det är därför kul och motiverande att börja på GlobalConnect och få möjligheten att jobba med kommunikation för ett spännande varumärke i en framtidsbransch, säger Niklas Ekström.