Nyheter

Dennis Tetzlaff är Stena Lines nya Chief Operating Officer Fleet

Från och med den 1 maj 2024 är Dennis Tetzlaff Stena Lines nya Chief Operating Officer Fleet och en del av ledningsgruppen.

Dennis Tetzlaff har stor erfarenhet från sjöfarts- och kryssningsbranschen där han verkat de senaste två decennierna. Han kommer närmast från TUI Cruises, där han tjänstgjorde som Vice President Fleet Operations & Newbuild.

– Jag är glad över att få välkomna Dennis till Stena Line. Han tar med sig omfattande expertkunskaper från vår bransch och besitter den sortens nyfikenhet och det ledarskap vi behöver för att vara ett motståndskraftigt företag i många år framåt, säger Niclas Mårtensson, vd för Stena Line.

Dennis har examen i nautisk vetenskap och marin transport från University of Applied Sciences i tyska Emden/Leer, men påbörjade sin karriär till havs redan som tjugoåring, då han jobbade som däckskadett på ett containerfartyg i Karibien. Efter studierna återvände han till containerfartygen innan han anslöt sig till tyska AIDA Cruises, där han jobbade sig upp från andrestyrman till kapten.

Från AIDA tog han steget till TUI Cruises, där han jobbade som Senior Head of Nautical Operations & Director Nautical Fleet & Health och sedermera Vice President Fleet Operations & Newbuild.

När han nu tar klivet till Stena Line gör han det för att han dras till företagets vision och värderingar, samt det breda fält inom vilket Stena Line verkar.

– Jag uppskattar att Stena Line inte bara erbjuder en enskild tjänst eller produkt. Syftet att vara en pålitlig länk mellan människor, platser och samhällen passar mig bra och jag ser fram emot att komma i gång och lära mig mer, säger Dennis Tetzlaff.

Dennis efterträder Ian Hampton, som stannar inom bolaget för att fokusera på nya affärsmöjligheter.