Nyheter

Red Hat blir en del av AI Swedens uppdrag att accelerera användningen av AI i både privat och offentlig sektor

Red Hat, världens ledande leverantör av lösningar med öppen källkod, meddelar att Red Hat OpenShift AI nu finns tillgänglig i AI Swedens AI Labs. Detta är en miljö där organisationer kan utforska nya arbetsmetoder för att utveckla artificiella intelligens-modeller (AI), applikationer och användningsfall med hjälp av branschledande teknologier.

AI Sweden är Sveriges nationella center för tillämpad AI, med kontor på åtta orter i Sverige samt i Montreal. AI Sweden samlar mer än 120 partners från offentlig och privat sektor samt akademi. Centret finansieras av svenska staten och partners, både offentliga och privata. Tillsammans investerar de i att skapa verktyg och resurser för att påskynda användningen av AI till nytta för det svenska samhället, svensk konkurrenskraft och alla som bor i Sverige.

Steven Huels, vice VD och General Manager, AI Business Unit, Red Hat:

– På samma sätt som Red Hat blomstrar genom en öppen utvecklingsmodell som kopplar oss samman med globala samhällen och driver snabbare innovation, bygger AI Sweden på den grundläggande principen att den kollektiva kraften i ett ekosystem är större än summan av dess delar. Att ha ett ekosystem som främjar kontinuerligt lärande och kompetensutveckling är avgörande för organisationer som vill säkerställa ansvarsfull, effektfull och hållbar AI-användning. Att inkludera Red Hat OpenShift AI i AI Swedens utvecklingsmiljö gör det möjligt för oss att stödja organisationer i att snabbt testa nya koncept och iterera dem i en lågriskmiljö. Detta är en del av vårt fokuserade arbete för att samla de rätta verktygen på en enhetlig plattform, vilket möjliggör snabbare implementering av revolutionerande AI-kapacitet.

AI Sweden ser flera organisatoriska hinder för införandet av AI, från osäkerhet bland ledare om hur man startar resan och praktiska implementeringar till regulatoriska utmaningar såsom GDPR. För att adressera detta tillhandahåller AI Sweden praktisk och strategisk kunskap, samt material i samarbete med ledande teknikföretag.

Agneta Jacobson, Director of Strategic Partnerships & Partner Management: Global tech för AI Sweden:

– Vi ser en enorm möjlighet att hjälpa organisationer från olika branscher och offentlig sektor att gemensamt lösa viktiga samhälls- och affärsutmaningar med hjälp av AI. Vi är glada över att erbjuda våra partners ett så kraftfullt verktyg som Red Hat OpenShift AI så att de kan förverkliga sina idéer i våra AI-labb, med fokus på att skapa värde, vara djärva och innovativa, samt skala samarbete. 

En central del är AI Labs, där partners ges möjlighet att experimentera med AI-infrastruktur för att påskynda sitt lärande och kompetensbyggande. Labben erbjuder dedikerade faciliteter för data och algoritmer, edge computing, Natural Language Understanding, AI-säkerhet och rymden.

AI Sweden fortsätter att utveckla sitt infrastrukturerbjudande, samt utvärdera ledande AI-plattformar och verktyg. AI Sweden har valt att implementera Red Hat OpenShift AI i sina labb för att ge partners tillgång till att utforska en flexibel, skalbar MLOps-plattform för att bygga, distribuera och hantera AI-baserade lösningar på en mängd olika plattformar med åtkomst till det allra senaste inom AI-teknologier.

AI Swedens labb erbjuder en leverantörsneutral utvecklingsmiljö, där team AI Swedens partners kan utforska möjligheter tillsammans. Red Hat OpenShift AI exemplifierar denna värdegrund: förankrad i Red Hats arbete med ett öppet ekosystem av hårdvaru- och mjukvarupartners.

Detta sammanför team på en enda applikationsplattform, vilket gör det möjligt för datavetare, ingenjörer och applikationsutvecklare att samarbeta med större konsekvens. Red Hat OpenShift AI tillhandahåller möjligheter för team att experimentera, vara värdmodeller för integration i applikationsmodeller och leverera applikationer över AI/ML-livscykeln. Användare av AI Labs kan dra nytta av datainsamling och förberedelse, modellträning och finjustering, samt få tillgång till hårdvaruacceleration via Red Hat OpenShift AI.

En första användare av Red Hat OpenShift AI i labbet är en AI-driven organisation inom offentlig sektor, som också är en befintlig Red Hat-kund. Organisationen samarbetade med sin partner Atea, en ledande leverantör av IT-infrastruktur i Norden, för att utföra några AI-plattformstester och säkerställa att dess utvecklingsflöde fungerar väl med Red Hat OpenShift AI. Baserad på praktisk vägledning från Atea, AI Sweden och Red Hat visade två veckors testperiod på positiva resultat när organisationen utvärderar en passande och hållbar framtida miljö för sina AI-applikationer.

Genom detta samarbete stödjer AI Sweden och Red Hattvärsektionell kunskapsspridning. De tillhandahåller verktyg som organisationer behöver för att inleda sin AI-resa och påskyndar processen för kompetensbygge och utveckling av AI-användningsfall. Det praktiska arbetet som utförs i AI Labs kompletterar AI Swedens övriga erbjudanden, såsom metod för utvärdering av AI-mognad, utbildningsmaterial, kurser och workshops. 

Red Hat Summit

Delta i Red Hat Summit-presentationerna för att ta del av det allra senaste från Red Hats ledare, kunder och partners:

Molnet är hybrid. Det är AI också. — Tisdag den 7 maj, kl. 16:00-18:00 (YouTubeLinkedIn)

Optimera IT för AI-eran. — Onsdag den 8 maj, kl. 16:30-17:30 (YouTubeLinkedIn) 

Läs mer om AI på Red Hat

Läs mer om Red Hat OpenShift AI

Läs mer om AI Sweden

Läs  mer om Red Hat Summit

Ta del av alla Red Hats nyheter under denna vecka i Red Hat Summits nyhetsrum

Följ @RedHatSummit eller #RHSummit på Twitter/X för händelsespecifika uppdateringar

Lär dig mer om Red Hat:

Läs mer om Red Hat

Ta del av fler nyheter i Red Hats nyhetsrum

Läs Red Hats blogg