Nyheter

Kaja Narum blir ny ansvarig för Norden och Kina för Orange Cyberdefense

Orange Cyberdefense meddelar idag att Kaja Narum tar över rollen som Executive Vice President (EVP) regionen Kina och Norden samt blir medlem i Orange Cyberdefense styrelse. Kaja har under de senaste 1,5 åren arbetat som Senior Vice President Global Service Lines på Orange Cyberdefense och antar nu en ny roll inom bolaget.

Som ny EVP region Kina och Norden ersätter hon Leif Gyllenberg, som efter sin 19 år långa resa inom bolaget väljer att fokusera på ledig tid tillsammans med familjen.

– Jag är helt säker på att Kaja som redan har en viktig internationell roll i verksamheten, med sin kunskap och energi kommer att bli en utmärkt efterträdare med målet att få bolaget att fortsätta växa och utvecklas, säger Leif Gyllenberg, avgående EVP Nordics & China, på Orange Cyberdefense. Jag har sedan 2005 både varit med som grundare samt medverkat vid ett antal förvärv till det bolag vi idag kallar för Orange Cyberdefense. Det har blivit dags för mig att ta ett steg tillbaka och lägga min tid på livet utanför arbetet. Det känns tryggt att lämna över stafettpinnen till någon med det driv som Kaja har.

Kaja Narum har över 20 års erfarenhet inom cybersäkerhetsbranschen och har tidigare innehaft flera seniora positioner. Kajas tidigare erfarenheter har bidragit med kunskap i att leda team i stora internationella bolag, vilket är en fördel i hennes kommande roll som EVP region Kina och Norden.

I sin senaste roll har Kaja även arbetat som ansvarig för strategin och utvecklingen av Orange Cyberdefense Managed Services på global nivå, vilket gör att hon redan idag är bekant med bolagets internationella verksamhet.

– Jag ser oerhört mycket fram emot att ta nästa steg i min karriär och leda tillväxten av region Kina och Norden till nästa nivå, i linje med Orange Cyberdefenses totala strategi och varje lands lokala strategi, säger Kaja Narum, tillträdande EVP region Kina och Norden på Orange Cyberdefense. Jag är en affärsmänniska som älskar att tänka på och arbeta inom allt som har med business, team och kundrelationer att göra – något som jag tror är positivt i min nya roll. Jag får som ny EVP region Kina och Norden på Orange Cyberdefense möjligheten att ta över något som fungerat väldigt bra. Jag ärver både en stark röst och en stabil grund från Leif att bygga vidare på. Min nya roll är även en fantastisk möjlighet för mig inom cybersäkerhet och jag hoppas med det kunna inspirera andra. 

Kaja Narum tillträder tjänsten 1 juli i år. Orange Cyberdefense har vuxit snabbt de senaste åren i Norden. Satsningen på flera lokala kontor, ett breddat tjänsteutbud, fler samarbetspartner och lyckade rekryteringar har varit starkt bidragande orsaker till det goda resultatet.