Nyheter

Easee introducerar sin mest kraftfulla laddare hittills

– Detta kommer leverera en exceptionell laddningsupplevelse, och vi är extremt stolta över Charge Core, säger tillförordnad vd Erik Fossum Færevaag, efter lanseringen av den nya produkten på marknaden.

Charge Core kommer att passa sömlöst in i det befintliga Easee-systemet, vilket gör det möjligt för alla befintliga kunder att omedelbart börja använda den nya laddaren. Elektriker, laddningsoperatörer och slutkunder kommer alla att kunna förbättra sin laddningsupplevelse direkt.

Charge Core lanseras med ett EU-typgodkännandecertifikat. TÜV Rheinland, en världsledare inom oberoende testning, inspektion och certifieringstjänster, har bekräftat att laddaren uppfyller alla nödvändiga säkerhets- och kvalitetsstandarder i Europa.

– Detta är förmodligen världens mest testade laddare. Våra kunder förtjänar den bästa kvaliteten som finns tillgänglig, och vi har gjort allt vi kunnat för att säkerställa att vår nya produkt uppfyller alla förväntningar och mer. Vi har genomfört många och omfattande tester av både jordfelsskyddet och alla andra säkerhetsfunktioner, fortsätter Færevaag.

Nya funktioner

Charge Core kommer att revolutionera laddningsupplevelsen. En av de viktigaste funktionerna med Charge Core är att den fördelar den tillgängliga effekten inom laddningssystemet mellan anslutna fordon.

– När fler människor skaffar elbilar ser vi ett behov av ett energibalanssystem. Varje byggnad har en övre gräns för hur mycket effekt som kan användas samtidigt. Detta är särskilt en utmaning när folk kommer hem från jobbet och alla laddar samtidigt. Vår nya produkt kommer att lösa detta problem, och folk kan ladda samtidigt utan bekymmer, konstaterar Færevaag.

En miljon – redan nästa år

Easee har avsevärt ökat sin marknadsandel inom gemensam laddning under de senaste åren, främst tack vare den patenterade Easee Ready-lösningen. Detta gör det möjligt för elektriker att färdigställa infrastrukturen för laddning över hela parkeringsanläggningen på en gång.

Easee närmar sig 750,000 installerade laddboxar, vilket gör företaget till en av världens största laddboxstillverkare.

– Lanseringen av Charge Core stärker vår position på marknaden ytterligare. Vi är övertygade om att vi kommer att överstiga en miljon installerade laddboxar till 2025, avslutar Færevaag.

Easee har flera spännande produkter på gång, inklusive en MID-certifierad laddbox, vilket innebär att enheten uppfyller EU-kraven för noggrann och tillförlitlig mätning av ström.