Nyheter

Socialdemokraterna: ”Nyindustrialiseringen av hela Norrland riskeras – Flaskhalsar begränsar och omöjliggör flödet”

”Även om all infrastruktur i Norrbottens och Västerbottens län byggs ut finns problemen med att få ut och in varor och råvaror kvar. Flaskhalsar i närliggande regioner kommer att begränsa eller omöjliggöra flödet. I september fick Trafikverket i uppdrag av regeringen att utreda vilken påverkan de stora företagsetableringarna och företagsexpansionerna – som pågår och planeras i Norrbottens och Västerbottens län – har för transportinfrastrukturen. Trafikverket ska senast den 22 november 2021 redovisa uppdraget.”

Det skriver flera socialdemokratiska kommunstyrelseordföranden i Västernorrlands och Gävleborgs län i en debattartikel i Dagens Samhälle:

”Trafikverket har valt att enbart titta på tidigareläggning av infrastrukturinvesteringar i anslutning till de större företagsetableringarna i ovan nämnda län, och vid en första anblick kan det te sig begripligt och rimligt. Men betraktar vi frågan ur ett nationellt perspektiv krävs det en mer utvecklad systemsyn där fokus läggs på viktiga stråk samt att undanröja flaskhalsar och andra hinder för en fortsatt industriell utveckling i norra och mellersta Sverige.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.dagenssamhalle.se/opinion/debatt/s-sa-riskeras-nyindustrialiseringen-av-hela-norrland/