Nyheter

EFUELs produkter nu tillgängliga hos MECA och Mekonomen

EFUEL ingår rikstäckande samarbete i Sverige med Mekonomen Company, som bland annat driver koncepten MECA och Mekonomen, kring försäljning av billaddningsprodukter. Däribland den marknadsledande Easee laddboxen i paketlösning, som nu tillgängliggörs för kunderna genom drygt 170 butiker över hela landet.

– Vi är stolta över att kunna erbjuda laddbilsägare möjligheten att köpa en komplett och tillgänglig lösning för elbilsladdning. Genom MECA och Mekonomens butiker kan vi nu nå ut till en större del av marknaden med vår vision om att hållbarhet grundas i enkelhet, menar Rasmus Bender, Verkställande Direktör på EFUEL.

År 2022 har sett en lavinartad ökning av laddbara fordon på svenska vägar; en trend som spås fortsätta under nästkommande år. Redan 2023 kommer varannan nybilsförsäljning vara ett laddbart fordon och till 2035 måste all nybilsförsäljning innefatta laddbara fordon enligt EUs senaste direktiv.

– Vi är glada över att vi kan möta det växande behovet av laddprodukter ihop med en rikstäckande aktör. Genom samarbetet med EFUEL skapar vi ökad tillgänglighet för tusentals människor att ställa om till eldrivet, säger Henry Elfgren Alséus, Sourcing & Product Development Manager på Mekonomen Company.

Om EFUEL

EFUEL grundades 2019 med målet att underlätta övergången till fossilfritt bilägande. Med en marknadsandel i Sverige på omkring 30% har EFUEL cementerat sig som en av de ledande specialisterna på elbilsladdning. EFUEL är dessutom huvudleverantör för det norska laddboxmärket Easee. Genom branschens i särklass bredaste nätverk av installatörer kan bolaget tillgodose rikstäckande installationer för privatkunder. Under 2022 gjorde EFUEL även entré på den finska marknaden på vilken de redan anskaffat sig en signifikant marknadsandel.

Om Mekonomen Company

Mekonomen Company är en del av MEKO-koncernen som består av norra Europas ledande bilservicekedjor med egen grossistverksamhet, fler än 600 butiker och 4 300 verkstäder, vilka arbetar under koncernens varumärken. De erbjuder ett brett och lättillgängligt utbud av prisvärda och innovativa lösningar och produkter för verkstäder och bilägare.

Foto: Efuel