Nyheter

Efterlyst: Den ultimata kombinationen av prestanda, hållbarhet och komfort – Hittades: XZ8 ENDURO-SERIEN

Under säsongen 2023 utökar Cub Cadet sin framgångsrika portfölj av zero-turn åkgräsklippare och presenterar en ny version av den unika zero-turn-tekniken med rattkontroll och fyrhjulsstyrning: Precis som sina kollegor i XZ6-serien har de nya XZ8-modellerna kraften hos Cub Cadet’s åkgräsklippare – och kombinerar den med ratten och den unika styrningstekniken.

När det gäller klippyta höjer de två nya modellerna ribban återigen, vilket gör XZ8-gräsklipparna till perfekta hjälpmedel för stora gräsmattor.

– Med den enastående designen av stålrörsramen och den patenterade Synchro Steer®-tekniken erbjuder de nya XZ8-modellerna allt för att övertyga våra kunder, påpekar Wolfgang Rill (Sales Manager Independent Retail på Stanley Black & Decker Outdoor GmbH). Stanley Black & Decker Outdoor GmbH fokuserar på varumärket Cub Cadet och på att ständigt utöka det med övertygande nya produkter för att fortsätta framgångshistorien tillsammans med våra återförsäljare och kunder.

Patenterat styrsystem

Synchro Steer®-tekniken, som är unik för XZ6- och XZ8-serierna, ger maximal manövrerbarhet jämfört med konventionella zero-turn åkgräsklippare, plus full kontroll över framhjulen. Drivning och styrning är perfekt anpassade för att ge exakt hastighet och rotationsriktning för båda drivhjulen i alla rattpositioner. Detta säkerställer enastående manövrerbarhet och klättringsförmåga. Premiumdäck hjälper till att ge dragkraft för stabilitet och kontroll vid en rad olika väderförhållanden och på olika ytor. De styrbara, pneumatiska framhjulen underlättar vändning på plats.

Kraftfull prestanda

Med kraften hos den högpresterande Kawasaki® (XZ8 S122) och Kohler®. EFI-motorer (XZ8 S137i) med en cylindervolym på 726 cm3 (XZ8 S122) och 747 cm3 (XZ8 S137i) i kombination med robusta klippdäck med stor klippbredd betyder att de nya modellerna är designade för att uppnå en klippyta på 11 000 m2/h (XZ8 S122) och 13 000 m2/h (XZ8 S137i).

Gräsklipparna imponerar med en enastående klipp- och mulchprestanda – oavsett den valda klippbredden på 122 cm (XZ8 S122) eller på 137 cm (XZ8 S137i). Det pendel-upphängda klippdäcket kan justeras individuellt i 16 lägen med klipphöjder på 25-114 cm med hjälp av en fotdriven klippdäckslyft. Den är avsedd för att följa gräsmattans konturer för att ge ett exakt klippmönster även vid högre hastigheter. Det medföljande mulching kittet och den 380 l uppsamlarsäcken som finns tillgänglig som tillbehör gör XZ8-klipparna till flexibla allrounders.

Livslängd

Förutom de kraftfulla motorerna garanterar högkvalitativa material och komponenter, såsom den robusta stålrörsramen och det solida svetsade klippdäcket, hög stabilitet och lång livslängd. Allt detta gör de nya XZ8-modellerna till pålitliga partners som kräver lite underhåll.

Cub Cadet visar fullt förtroende för de nya XZ8-modellernas hållbarhet och robusthet och ger tre års garanti eller upp till 500 arbetstimmar (beroende på vad som inträffar först) för kommersiell användning eller privat bruk.

Komfort? Givetvis.

Säkerheten har naturligtvis högsta prioritet och därför är de nya XZ8-modellerna utrustade med ett stabilt skyddsbåge som standard.

Komfortfunktioner inkluderar en fotdriven klippdäckslyft, individuellt justerbart premiumsäte med högt ryggstöd och armstöd, justerbar rattstång och extremt ljusa LED-strålkastare. Ytterligare komfort ges av vibrationsdämpande komponenter överallt där det finns kontaktpunkter: på sätet (individuellt justerbar fjädring), på fötterna (halk- och vibrationsdämpande gummimatta) och på händerna (mjukt grepp i ratten).

Detta bidrar till komfort och ergonomi och minimerar trötthet under arbetet även under långa perioder, i höga hastigheter eller vid arbete i gryning och skymning. Även under svåra förhållanden klipps stora och krävande områden snabbt och effektivt.

Priser** och tillgänglighet

De nya Cub Cadet XZ8 Zero-Turn åkgräsklippare kommer att finnas tillgängliga våren 2023, med återförsäljningspris från 10 999 euro* (XZ8 S122) och 13 499 euro* (XZ8 S137i).