Nyheter

Apple Pay blir tillgänglig för EasyParks användare

Europas ledande digitala parkeringslösning EasyPark ger idag sina användare tillträde till Apple Pay, en enkel, säker och privat parkeringslösning som gör betalningar snabbare och mer bekväma.

EasyPark har länge legat i framkant när det kommer till smarta och säkra digitala betalningsalternativ, och är nu ett av de första digitala parkeringsföretag i Europa som erbjuder Apple Pay. Användare av appen har nu fler val när de registrerar för betalning utan betalkort, vilket gör processen ännu mer bekväm.

Apple Pay finns tillgängligt för EasyParks kunder som använder iOS i Sverige, Danmark, Finland, Frankrike och Spanien, utöver de övriga standardalternativ för betalkortsregistrering i appen.

Säkerhet och integritet är kärnan i Apple Pay. När du använder ett betalkort med Apple Pay sparas inte kortnumret på din valda enhet eller på Apples servrar. Istället skapas ett unikt kontonummer, krypterat och säkert lagrat på enhetens säkerhetselement. Varje transaktion auktoriseras med en personlig och säker engångskod.

ab apple pay

Johan Birgersson, koncernchef för EasyPark Group säger att han är glad över att ge EasyParks användare ytterligare ett betalalternativ när de betalar för sin parkering.

– Att erbjuda Apple Pay för våra användare är ett mycket spännande steg för EasyPark, vilket leder oss ännu närmare vår vision att göra stadslivet enklare för bilister. När fler och fler européer använder sig av digitala betalningsmetoder för parkering fortsätter vi att ge våra kunder tillgång till de allra senaste säkra metoderna att betala för sin parkering, säger han.

Om Apple Pay
Apple Pay är som tjänst lättstartad och erbjuder användare samma fördelar som betalkorten erbjuder. Apple Pay fungerar tillsammans med iPhone SE, iPhone 6 och senare modeller samt Apple Watch.

Onlineshopping, via appar och webbsidor som accepterar Apple Pay, underlättas genom Touch ID, då användaren inte längre behöver fylla i långa kontoformulär eller försändelseinformation manuellt. Vid direktbetalning av varor och tjänster i Safari eller via appar fungerar Apple Pay med iPhone 6 och senare modeller, iPhone SE, iPad Pro, iPad Air 2 samt iPad mini 3 och senare modeller. Apple Pay kan även användas via Safari på alla Macdatorer efter 2012 med macOS Sierra, där betalningen sedan bekräftas via iPhone 6 eller senare modell, Apple Watch eller med Touch ID på den senaste MacBook Pro.

För mer information om Apple Pay, besök: http://www.apple.com/apple-pay/

Redaktionen