Nyheter

Nya Ford EcoSport SUV ger stora valmöjligheter

Den nya generationen av Fords EcoSport SUV är försedd med Fords kraftfulla och bränslesnåla 1,5-liters dieselmotor EcoBlue. Den eleganta exteriören kan anpassas efter köparens smak med en rad extraval som kontrasterande takfärger. Det är också första gången EcoSport finns tillgänglig i sportig ST-Line-version.

Nya Ford EcoSport SUV kan beskrivas som en kompakt och sportig SUV med många valmöjligheter. Den uppdaterade modellen har fått ett förfinat utseende och innehåller ännu mer sofistikerade teknologier än sin föregångare. För första gången kommer modellen också kunna beställas som ST-Line, inspirerad av Ford Performance.

– Vi har sålt mer än 166 000 EcoSport-SUV:ar i Europa sedan vi introducerade modellen på marknaden år 2014, och förra året ökade försäljningen med 40 procent. Nya EcoSport erbjuder kunderna ännu mer stil, komfort, kapacitet och valmöjligheter – en robust SUV:s funktionalitet med en stadsbils praktiska egenskaper, säger Steven Armstrong, chef för Ford Europa, Mellanöstern och Afrika.

Ford EcoSport

Kraftfull EcoBlue-motor tillsammans med intelligent fyrhjulsdrift
Den uppdaterade SUV:en levererar en optimerad körupplevelse med hjälp av Fords intelligenta fyrhjulsdrift. Teknologin kommer erbjudas i kombination med Fords nya 1,5-liters EcoBlue-dieselmotor och en sexväxlad manuell växellåda som levererar 125 hästkrafter och ett vrid på upp till 300 newtonmeter. EcoSport blir första personbil med Fords EcoBlue-motor.

Den nya intelligenta fyrhjulsdriften känner av hur bilen greppar vägbanan och kan därefter justera kraften mellan fram och bakaxel på under 20 millisekunder – tjugo gånger snabbare än en blinkning. Systemet som fördelar kraften mellan alla fyra hjul ger en säkrare väghållning, speciellt vid halt väglag.

– Vi har förbättrat kvaliteten, teknologin och mångsidigheten på modellen för att kunna ge SUV-förarna det självförtroende och den kontroll som de efterfrågar. Förarna kommer känna sig mer bekväma än någonsin bakom ratten, säger Gary Boes, chef för Fords B-segment.

Sverigepremiär i februari
I Sverige har bilen premiär i slutet av februari 2018. Ford räknar med att sälja ca 1200 exemplar av bilen under nästa år, och priserna börjar vid 171 800 SEK.

Foto: Ford
Redaktionen