Nyheter

MediaMarkt inleder partnerskap med svenska elbilstillverkaren Uniti

Svenska startup-bolaget Uniti har rönt en hel del uppmärksamhet genom sin crowdfunding-kampanj och sin unika elbil som planeras gå i produktion 2019. Nu har MediaMarkt Sverige och Uniti tecknat ett exklusivt samarbetsavtal som innebär att Uniti kommer att ha showroom i MediaMarkts varuhus i Stockholm, Nacka Forum och i Malmö, Svågertorp.

Kunder kommer att ha möjlighet att titta på och förhandsboka Unitis elbil i dessa varuhus och online på mediamarkt.se.

Uniti är ett svenskt startup-bolag som utvecklar elbilar. Elbilarna är anpassade till en urban miljö, är utrustade med avancerad teknologi och kommer att kunna köra 300 km per laddning.

ab uniti bild

Nu har MediaMarkt Sverige och Uniti ingått ett partnerskap som innebär att Uniti kommer att ha showroomytor på MediaMarkt i Svågertorp i Malmö samt på MediaMarkt i Nacka Forum från och med den 8 respektive 9 december. Kunderna kommer att ha möjlighet att titta på och uppleva bilen exklusivt i MediaMarkts varuhus. Showroomytorna på MediaMarkt kommer att utrustas med VR-teknik vilket innebär att kunderna också kan uppleva bilen virtuellt på plats i varuhusen. Ytorna kommer att bemannas av Unitis egna personal. Förhandsbokning av Unitis bilar kommer att vara möjlig i varuhusen samt online på mediamarkt.se.

– Samarbetet med Uniti ligger helt i linje med vår ambition att driva innovation och erbjuda våra kunder det senaste inom teknik och nya upplevelser. Unitis elbil ligger i tiden och vi är särskilt glada över att samarbeta med ett spännande svenskt startup-bolag som dessutom bidrar till att stärka den svenska industrin, säger Per Kaufmann, VD MediaMarkt Sverige.

– Våra bilar hör inte hemma hos traditionella bilåterförsäljare, utan snarare bland den senaste hemelektroniken. MediaMarkt Sverige är en del av Europas ledande hemelektronikkedja och det var därför ett naturligt val för oss att inleda samarbete med dem, säger Lewis Horne, VD Uniti.

Unitis elbilar kommer att produceras i Sverige och själva monteringen kommer att äga rum i Landskrona. Bilarnas skal är tillverkade av återvinningsbar kolfiber och lättare kompositmaterial.

Redaktionen