Nyheter

VD-skifte hos Delvator efter rekordåret 2017

Thomas Pehrsson efterträder Lotta Lundquist som VD för Delvator AB i Eslöv. VD-skiftet sker 1 maj nästa år – en nyhet som presenteras samtidigt som Delvator kan blicka tillbaka på ett 2017 med rekordstor försäljning av Hitachis entreprenadmaskiner.

Delvator är svensk generalagent för Hitachi och befinner sig i ett expansivt skede. Branschens mottagande av Hitachis maskiner i Zaxis Serie-6 har varit mycket positiv, och försäljningen av både band- och hjulgrävare har nått rekordnivåer.

– Delvator växer och utvecklas på en stark marknad. Det gläds vi åt och särskilt glädjande är att man nu ser ett allt större intresse från svenska maskinägare för Hitachis hjullastarprogram, säger Delvators VD Lotta Lundquist.

Samtidigt meddelar Lotta Lundquist att hon i vår efterträds på VD-posten av Thomas Pehrsson. Lotta Lundquist träder tillbaka av hälsoskäl efter 1,5 år som VD, men kommer att vara fortsatt aktiv i styrelsen för företaget.

Nye VD:n Thomas Pehrsson är 57 år gammal, bosatt i Lund och har sedan 2014 varit ledamot i Delvators styrelse. Han kommer närmast från en tjänst på Somfy Sweden AB där han varit VD under mer än elva år. Tidigare har han arbetat i ledande befattningar på företag som Honda Power Equipment och Axis Communications AB.

Thomas Pehrsson har både en teknisk utbildning och en Executive MBA-examen.

ab thomas p

– Som tekniker ser jag verkligen fram emot att få lära mig mer om Hitachis entreprenadmaskiner, säger han.

– Jag gläder mig åt att få tillträda VD-jobbet. Jag kommer in i Delvator under en högkonjunktur med stark försäljning och är ödmjuk inför uppgiften att förvalta all den styrka som Lotta Lundquist, hennes företrädare, samt företagets ägare Christer Arvidson har byggt upp under årens lopp.

Christer Arvidson kommenterar VD-bytet så här:

– Lotta har gjort ett mycket bra arbete under sin tid som VD, med kraftigt ökad omsättning, stigande marknadsandel och en bra utveckling av vårt servicenät.

– Grunden för en fortsatt positiv utveckling är lagd och jag är lugn med att Thomas Pehrsson nu kan ta vid på ett bra sätt. Inte minst mot bakgrund av hans gedigna erfarenhet som företagsledare och hans redan goda kunskap om Delvator.

Foto: Billy Lindberg
Redaktionen