Nyheter

Ny koncernchef i VA-Automotive

Styrelsen i VA Automotive har idag tillsatt styrelseordförande Lars Thunberg som koncernchef för VA Automotive. Lars Thunberg ersätter Lars-Åke Grundmark som koncernchef för VA Automotive.

Lars Thunberg leder idag VA Automotives styrelsearbete och har lång erfarenhet av bolaget. Bytet av koncernchef sker då styrelsen inte är nöjd med koncernens resultat- utveckling. Större fokus måste läggas på kostnadsanpassning och ökad försäljning.

Lars Thunberg tillsätts som koncernchef tills vidare, och i dagsläget ser inte styrelsen något behov av att inleda en rekryteringsprocess för att finna en ersättare till Lars Thunberg.

ab va automotive

Lars-Åke Grundmark äger rätt till lön under uppsägningstiden, som uppgår till nio månader. Lars-Åke Grundmark kommer att kvarstå som resurs för bolaget under sin uppsägningstid.

Som en följd av att Lars Thunberg inträder i den nya befattningen som koncernchef inträder Per-Ewe Wendel i rollen som styrelseordförande. Per-Ewe Wendel sitter i dag i VA Automotives styrelse. Per-Ewe har stor erfarenhet av fordonsbranschen med tidigare meriter som VD för Plastal. Utöver tidigare exekutiva befattningar är Per-Ewe Wendel idag styrelseordförande i branschorganisationen Fordonskomponentgruppen.

VA Automotive
VA Automotives affärsidé är att erbjuda aktörer inom främst fordons- och verkstadsindustrin fullständiga, innovativa och kostnadseffektiva lösningar för pressverktyg, automatiserad produktions- utrustning och färdiga fordonskomponenter. VA Automotive bedriver verksamhet inom fyra kompetensområden: engineering, tooling, automation och components. Utöver dessa drivs ett utvecklingsbolag och koncernfunktioner. Större delen av omsättningen är hänförlig till fordonsindustrin. Bolagets affärsstruktur grundlades under 2013. De olika områdena utgör tillsammans en unik kompetenskedja som innebär att kunderna får tillgång till både tekniktjänster, komponenter och produkter, allt under samma tak – en One stop shop.

Redaktionen