Nyheter

C3 Aircross ger mest valuta för pengarna

Nya kompakta suven Citroën C3 Aircross har av Autobest expertjury, i konkurrens med fem andra finalister, utsetts till bästa bilköpet 2018 i Europa och står nu som segrare till den prestigefyllda utmärkelsen.

Sedan 2001 har Autobest:s expertjury varje år, efter omröstning, utsett den bil de anser vara det mest prisvärda bilköpet. Autobest:s jury består av 31 motorjournalister från 31 europeiska länder och bilarna har bedömts efter 13 kriterier såsom prisvärdhet, design, komfort och teknologi men också efter tillgången på service och reservdelar inom återförsäljarnätet.

Nya kompakta suven Citroën C3 Aircross prisades bland annat för sin unika design men också kraftfulla och samtidigt moderna framtoning.

ab citroen c3

Citroën C3 Aircross är den första bilen ut i den suv-offensiv Citroën nu rullar ut på marknaden. Bilen lanserades i Europa under oktober och har redan sålts i mer än 30 000 exemplar i Europa och sedan början på december kan kunden uppleva bilen hos Citroëns lokala återförsäljare.

Kunderna uppskattar speciellt bilens interiör som visar exempel på Citroëns unika know-how när det gäller utrymme, flexibilitet och komfort. Stora möjligheter finns för ägaren att ge bilen en personlig framtoning med över 24 olika utvändiga färgkombinationer och tre olika invändiga färger och utföranden att välja mellan.

För att säkerställa ett välbefinnande hos de åkande, god åkkomfort oavsett väglag och underlag samt en hög nivå av körglädje har bilen utrustats med ”Citroën Advanced Comfort®” som gör körningen till en komfortupplevelse såväl i stan som på landsvägen. Vid lite tuffare förhållanden har bilen stor hjälp av Grip Control® och Hill Assist Descent. För högsta säkerhet och för att skapa lugn i sinnet hos åkaren och en trygg bilfärd har bilen dessutom hela nio olika körhjälpssystem som bland annat autobroms och avåkningsvarnare samt naturligtvis har bilen uppnått fem stjärnor, dvs högsta säkerhetsbetyg hos Euro NCAP.

– Varma gratulationer till Linda Jackson och hennes team för att ni tagit hem priset AUTOBEST 2018. Juryn har sagt sitt och trots hård konkurrens utsett C3 Aircross till slutlig segrare och det bästa bilvalet för 2018. Det innebär ännu en seger för en suv vilket visar att juryn inte bara följer utvecklingen utan också känner av tendenser när den ger sin rekommendation till morgondagens bilköpare, deklarerade Ilia Seliktar, ordförande i Autobestjuryn.

Med 426000 sålda bilar i Europa under första halvan av 2017 visar Citroën en försäljningsökning med 5,6 % jämfört med samma period förra året. Nu, nästan ett år efter introduktionen av nya C3, kommer den kompakta suven C3 Aircross och förhoppningarna är att ytterligare stärka Citroëns ställning på den europeiska bilmarknaden.

Redaktionen