Nyheter

Snabbt stöd hjälpte Rejmes i nöd

När Rejmes bil i Örebro eldhärjats blev det bråttom att bygga en provisorisk verkstad. Med helhjärtat stöd från Assemblin blev den klar på rekordtid – och Assemblin fick ännu en affär. Bilhandelsföretaget Rejmer Bil AB har 24 driftställen på 15 orter. Det var vid ett av dem, Örebro, som olyckan slog till en lördagsmorgon i maj 2017. En storbrand bröt ut och totalförstörde flera av företagets lokaler.

– Branden var så våldsam att den först efter helgen var helt släckt. Både verkstad och tvättunnel blev totalförstörda. Ingen av dem gick att rädda, säger Roger Bergehed, fastighetsansvarig på Rejmes.

Brandorsaken kunde aldrig slås fast men det fanns misstankar om att den orsakats av en mobiltelefonladdare. Konsekvenserna blev stora för Rejmes. Förutom de förstörda byggnaderna, och en verksamhet som i hög grad stoppades, stod även ett 80-tal anställda utan en arbetsplats. Det senare kunde lösas genom att de fördelades på Rejmes övriga anläggningar.

Provisorisk verkstad på rekordtid
För att snabbast möjligt komma igång igen beslutades att omgående bygga en provisorisk bilverkstad. Ny tvättanläggning sköts på framtiden.

– Av en lycklig slump hade vi just då möjlighet att nyttja cirka 2000 kvadratmeter av bilhallen som helt klarat sig. Här kunde den provisoriska verkstaden uppföras. Den blev jättebra och dessutom klar på rekordtid. Mycket tack vare ett helhjärtat stöd av Assemblin El och VS i Örebro som snabbt installerade el, tele/data, brandlarm, inbrottsskydd och passagesystem samt värme och sanitet, säger Roger Bergehed.

ab rejmers ny

Ny multiaffär för Assemblin
Genom en direktupphandling gav Rejmes fastighetsbolag (Fastighets AB Bettorp) i uppdrag åt Assemblin att också ansvara för samtliga installationer när biltvätten nu återuppbyggs. Det handlar om el med styrfunktioner för bland annat belysning och golvvärme, ventilationsinstallationer inklusive styrfunktioner, samt värme och sanitet.

Dessutom ska personalrum för 85 personer, placerade ovanpå tvättanläggningen, förses med installationer för lunchrum, duschar och bastu. Tvättunneln ska stå klar våren 2018 och vara Svanenmärkt. Byggentreprenör är Asplunds Bygg AB.

– Det här är ett inspirerande uppdrag där vi får gå in med hela vår multidisciplinära bredd. Att vi kan bemanna hela projektet med kompetens och installatörer från regionen är en styrka som uppskattas av kunden, säger Michael Solalv, Assemblin El i Örebro, som är huvudkontakt mot kunden.

Utöver Assemblin El och VS i Örebro deltar Assemblin Ventilation i Västerås och Assemblin Ventilation i Borlänge.

– Det var inget svårt val för oss, säger Roger Bergehed. Vi känner Assemblin väl sedan tidigare. Det faktum att de var inblandade när vi byggde den nu nerbrunna tvättunneln betyder att de vet vad vi behöver och vi är helt trygga med att de kan leverera det.

Foto: Rejmes
Redaktionen