Nyheter

Övik Energi fortsätter satsa på fiber

Nu är det klart med fiberutbyggnad i Bredbyn, Själevad, Köpmanholmen och Bjästa under 2018. Beslutet innebär att Övik Energi kommer att bygga nya anslutningar till cirka 1300 fastigheter i dessa områden. Planering för områdena är redan igång. 

Intresset för Övik Energis fibernät är större än någonsin. Fibersatsningen fortsätter, och under 2017 har vi fått över 2000 nya fiberkunder.

– Det är en mycket stor efterfrågan på fiber, och vi ser inte att det kommer att avta de närmsta åren, snarare tillta, säger Maria Olsson, affärsområdeschef elhandel och fibernät.

ab fiber ovik

– Övik Energis öppna fibernät har kompletterats med nya tjänsteleverantörer under året. Det som kommer starkt framöver är digitala välfärdstjänster, och andra smarta lösningar som underlättar i vardagen, avslutar Maria Olsson.

Övik Energi har idag ett omfattande fibernät, i storleksordningen 260 mil i kommunen, och bygger ut steg för steg för att bidra till kommunens och Sveriges mål om att 90 % av hushållen ska ha tillgång till fibernät 2020.

Redaktionen