Nyheter

Klart med anläggning i Borlänge

Efter ett års letande är det nu klart att Swedish Agro Machinery får en fysisk anläggning i Borlänge. I juni flyttar företaget in i befintliga lokaler på Tunavägen på industriområdet Romme i de södra delarna av staden.

Swedish Agro Machinerys säljare Fredrik Söderqvist och servicemekaniker Mats Eklund har varit anställda drygt ett år och arbetat i området kring Borlänge, men inte haft någon anläggning.

– Det betyder enormt mycket oss att vi får en fysisk plats att kunna ta emot kunderna och en riktig verkstad där vi kan ta emot maskiner. Vi kommer också kunna ha fler reservdelar i lager lokalt, säger Fredrik Söderqvist.

Swedish Agro Machinery kommer att hyra lokalerna på Tunavägen. Lokalerna kommer att anpassas till företagets verksamhet och totalt finns det 5 verkstadsplatser.

– Jag är glad att det äntligen är klart med lokaler i Borlänge. Vi planerar nu att anställa en reservdelssäljare och ytterligare en servicetekniker, säger Magnus Karlsson, regionchef på Swedish Agro Machinery.

Swedish Agro Machinery har gjort en historiskt snabb etablering på den svenska jordbruksmaskinmarknaden. De senaste 1,5 åren har de etablerat tio egna anläggning, knutit kontakt med tre servicepartners och tagit över Östra Sönnarslöv Traktorservice som ett dotterbolag. Anläggningen i Borlänge blir den elfte egna anläggningen.

Anläggningen i Borlänge ligger på på Tunavägen 287, 781 73 Borlänge.

Foto: Swedish Agro Machinery