Nyheter

Cisco lanserar tjänster för 5G

På Mobile World Congress i Barcelona lanserar Cisco ”5G Now”, en samling 5G-tjänster för tjänsteleverantörer och operatörer. I och med lanseringen öppnar Cisco upp för företag att satsa fullt ut på 5G-tekniken.

– 5G-tjänster kommer öppna dörren för helt nya lösningar som bygger på den avsevärt snabbare hastigheten och högre kapaciteten 5G erbjuder. Det är av yttersta vikt att branschen börjar prioritera 5G redan idag så att vi är redo att hantera de uppskattningsvis 27 miljarder uppkopplade enheterna som beräknas finnas i världen 2021, säger Fredrik Wester, ansvarig för operatörerpå Cisco Global Service Providers.

Med lanseringen av ”5G Now” presenterar Cisco en samling av olika 5G-tjänster för operatörer och tjänsteleverantörer. Ciscos lösningar fokusera huvudsakligen på tre områden:

Tjänster: Stötta kunder och samarbetspartners med att planera för 5G-tjänster.
Infrastruktur: Genomföra en kartläggning av kundernas behov för att identifiera vilken 5G-infrastruktur som är bäst lämpad att satsa på.
Automation: Säkerställa att satsningen på 5G blir enkel, effektiv och säker att jobba med.

Med ”5G Now” kan Cisco erbjuda stöd för privata, publika och hybrida molnlösningar som kopplar ihop företag, konsumenter och tjänsteleverantörer i ett stort ekosystem. Med nya säkerhetslösningar utvecklade för 5G tar Cisco ett helhetsgrepp om säkerheten och skyddar tjänsteleverantören och dess kunder hela vägen från molnet via nätverket och ut till klienten.