Nyheter

Range Rover SV Coupé firar debut i Genève

För nästan 50 år sedan skapade Land Rover segmentet för lyx-SUV:ar genom introduktionen av Range Rover. Nu definierar man en ny genre med världens första fullstora lyx-SUV-coupé: tvådörrars Range Rover SV Coupé i begränsad upplaga.

SV Coupé har skapats av Land Rover Design och Special Vehicle Operations och är ett utmärkt exempel på Range Rover-typisk design, hantverkskunnande och kompetens. Den har en förförisk kaross i kombination med nästa generations lyx i kupén – och den enastående terrängkompetens som förväntas av en Range Rover.Blott 999 kommer att handtillverkas av SVO för kunder världen över.

– Range Rover SV Coupé är en hyllning till Range Rovers arv. Med sin dramatiska tvådörrars-silhuett anspelar denna enastående fyrsitsiga coupé på sitt unika arv, samtidigt som den är toppmodern. Range Rover SV Coupé är en vacker skapelse och med sin överlägsna teknik den mest förnämliga, lyxiga och exklusiva Range Rover som någonsin byggts, Gerry McGovern, chefsdesigner Land Rover:

Vackra proportioner med en kraftfull hållning ger SV Coupé en oöverträffad närvaro på vägen. Bilens karakteristiska flytande tak, obrutna midjelinje och avsmalnande bakparti är Range Rover-DNA som omedelbart känns igen men som ändå kommer till uttryck på ett sätt som är unikt för detta exklusiva tillskott i Range Rover-familjen.

Renhet i linjerna

Renheten i linjerna hos SV Coupé kompletteras perfekt av eleganta dörrar med ramlösa rutor och elektrisk stängning. I kombination med panoramataket flödar ljuset in i kupén och framhäver den avkopplande, sofistikerade och moderna atmosfären.

Noggrant utvalda färgkombinationer utvändigt, bland annat en ny Contour-grafik som finns i fyra tvåtons färgriktningar, kontrasteras med hjälp av unik design på grillen samt luftutsläppen på sidorna. Detta är även den första Range Rovern som kan fås med 23-tumsfälgar (tillval).

Ännu mer lyx och utsökt hantverk finns inuti, där framsäten i semi-anilinläder tar Range Rovers redan exklusiva interiör till en ny nivå av lyx som är jämförbar med inredningen i ett privatjet eller en lyxjakt. Sätenas diamantquiltade design är unik för SV Coupé.

Varje SV Coupé kommer att handbyggas efter kundens personliga specifikationer av ytterst noggranna experter på SVO Technical Centre i Storbritannien, vilket är första gången för Range Rover.

– Introduktionen av nya SV Coupé innebär en ny nivå av individuellt uttryck i Range Rovers portfölj och bygger på framgångarna med Special Vehicle Operations befintliga skräddarsydda Range Rover-program. Responsen från SV-kunder som redan har sett bilen vid konfidentiella visningstillfällen har varit överväldigande positiv,  John Edwards, VD för Land Rover Special Operations.