Nyheter

Världspremiär: ŠKODA VISION X – en fyrhjulsdriven gashybrid

Sportig, kompakt och fullproppad av avancerad teknik: Nya VISION X är ŠKODAs koncept för framtidens urbana crossover.
Med karaktär och egenskaper från företagets populära SUV-modeller, men med framtidens teknik visar nya VISION X en av tekniken för hållbarhet mobilitet enligt ŠKODA framöver. Kupén är full av innovativa infotainments-lösningar och under skalet sitter den unika hybriddrivlinan. Genom att kombinera en biogas-motor med eldrift har VISION X både klimatsmart prestanda och användarvänlighet.

› ŠKODA VISION X är första hybriden från ŠKODA – drivs av biogas, el och bensin 
› 48-volts elsystem och 89 gram CO2 per kilometer med naturgas i gastankarna
› ŠKODAs första fyrhjulsdrivna bil utan kardanaxel 
› Kompakta proportioner – designdetaljer av kristall
› Dynamisk interiördesign, stora displayer och innovativa infotainment-lösningar
› Exteriördesign med tydligt besked om framtidens produktionsmodeller
› Premiärvisas på bilsalongen i Genève

Progressiv design, modern drivlina och full connectivity: med nya ŠKODA VISION X presenterar vi vår vision av framtidens urbana crossover, säger Bernhard Maier, VD på ŠKODA.
Designen ger en tydlig bild av den framtida och tredje medlemmen i vår SUV-familj. Med den här modellen kommer vi kunna attrahera ännu fler kunder och ŠKODA kommer fortsätta att växa.

ŠKODA VISION X representerar den tredje och kommande suven från det tjeckiska företaget och är ett led i företagets SUV-strategi. Konceptbilen erbjuder flexibilitet och smidighet i kombination med användarvänlighet och körglädje såväl i som utanför städer med sin kompakta kaross och rymliga interiör samt avancerade infotainmentsystem.