Nyheter

FlixMobility börjar åka på räls: FlixTrain erbjuder kunderna prisvärda resor

Fem år efter lanseringen av FlixBus som är Europas största leverantör av mobilitetslösningar och företaget bakom gröna bussar – läger bolaget ytterligare en produkt till sitt nätverk: tåg! FlixTrain lanserar sin första tåglinje från Hamburg till Düsseldorf till Cologne den 24:e mars 2018.

Fram till slutet på året kommer sammanlagt 28 destinationer i Tyskland att vara anslutna via FlixTrain.

– Buss och tåg kompletterar varandra helt perfekt! Genom att lägga till FlixTrain till FlixMobility kan vi nu erbjuda prisvärda resalternativ till ännu fler människor, berättade André Schwämmlein, VD och medgrundare av FlixMobility. Vi visar hur bekväma långväga resor inte behöver kosta mycket.

Biljettpriser för FlixTrain kommer att börja från € 9.99 och finns tillgängliga på www.FlixTrain.com, genom gratis mobilapp och hos FlixBus biljettåterförsäljare i hela Tyskland.

FlixTrain och FlixBus erbjuder miljövänligare resealternativ till bilresor

FlixTrain kommer att integreras till FlixBus nätverk genom hela Tyskland. Det här gör att det kommer att finnas ännu fler alternativ till bilresor.

– Vi står för prisvärda resor och en miljövänlig alternativ till bilen, berättar Schwämmlein. FlixMobilitys målsättning är att få fler individer att åka publikt på längre sträckor. Med vårt nätverk som nu består av både bussar och tåg, skapar vi ett hållbart koncept för framtiden av mobilitetslösningar.

Nätverksexpansion, Produktinnovation och FlixBus USA

Sedan lanseringen av FlixBus i 2013 har företaget transporterat över 100 miljoner passagerare med 250.000 dagliga anslutningar. Under 2018 kommer FlixMobility fortsätta investera i nätverksexpansion med nya internationella linjer och nya destinationer i befintliga 27 länder som FlixBus trafikerar idag.

Förutom Europa, kommer FlixBus börja trafikera USA i början på sommaren 2018 med sina första förbindelser I Kalifornien och sydvästra USA.

Under de senaste fem åren har FlixBus drastiskt ändrat på sättet hur folk reser i Europa, berättar Schwämmlein. Tillsammans med FlixTrain och vår lansering i USA vill vi erbjuda ännu fler människor möjlighet att resa hållbart och bekvämt under de kommande åren.