Nyheter

Swebus förenklar för resenärer att ta sig direkt till centrala Göteborg

Swebus sätter in en helt ny hållplats i centrala Göteborg, för resenärer från kringliggande städer som Borås, Ulricehamn och Jönköping. Från den 12 mars ankommer 75 bussar i veckan till knutpunkten Korsvägen, mitt i Göteborgs evenemangsstråk.

Med den nya hållplatsen vid Korsvägen vill Swebus förenkla resandet för både arbetspendlare och nöjesresenärer. Hållplatsen gör det möjligt att resa till och från centrala Göteborg – i anslutning till bland annat Liseberg, Svenska Mässan, Hotel Gothia Towers, Universeum och Världskulturmuseet.

– Som bussbolag kan vi vara flexibla och öka tillgängligheten där vi ser att våra resenärer vill resa. En central hållplats i Göteborg underlättar och kortar restiden för många passagerare som slipper omvägen via Nils Ericsonterminalen, säger Lanzon Georgiadis, produktchef på Swebus.

Korsvägen är en viktig knutpunkt i Göteborg och det går bland annat 8 spårvagnslinjer och 18 busslinjer från området. För inresande i Göteborg innebär hållplatsen därmed en möjlighet att snabbare ta sig till andra slutdestinationer som Chalmers och Sahlgrenska.

– I och med smidiga förbindelser har många arbetspendlare mycket att vinna på den nya hållplatsen. Vi hoppas kunna underlätta vardagen och livspusslet för våra resenärer, säger Lanzon Georgiadis, produktchef på Swebus.

Om den nya busshållplatsen
Hållplatsen ligger på linje 830 som går mellan Nils Ericsonterminalen, via Korsvägen, och Stockholm. Till hållplatsen ankommer 75 bussar i veckan, från bland annat Landvetter, Borås, Ulricehamn och Jönköping.