Nyheter

Volkswagen tar helhetsgrepp på eldriven mobilitet: Streetmate och Cityskater premiärvisas i Genève

Volkswagen har som målsättning att bli världens största leverantör av eldrivna fordon. Företaget tar ett helhetsgrepp på den eldrivna fria rörligheten, vilket även innefattar att man utvecklar så kallade ”mikromobilitetsprodukter”.
Ett talande exempel på detta, eller snarare två, är att Volkswagen vid årets internationella bilsalong i Genève (6-18 mars) låter premiärvisa dels tufft designade ”Cityskater” – en smidig, eldriven, snart serieklar street–surfer avsedd för sista biten fram till slutdestinationen – och e-skoterkonceptet ”Streetmate” som klarar lite längre sträckor (räckvidd: upp till 35 km) och därför passar utmärkt att pendla till och från jobbet med.

Cityskater har en räckvidd på ca 15 km, kan tas med på allmänna transportmedel och också fällas ihop och stuvas in i bagageutrymmet. Det här gör att Volkswagen täcker in hela spektrumet av eldriven mobilitet – från konceptbilen I.D. VIZZION, flaggskeppet i den eldrivna I.D.-familjen (premiär i Genève), via multikompetenta och nostalgiskt designade I.D. BUZZ, den rymliga SUV:en I.D. CROZZ, kompakta I.D. och så nu Streetmate och Cityskater.

Smidig nätverkskoppling mellan olika fordonstyper – däribland mikromobilitetsprodukter som Streetmate och Cityskater – skapar nya spännande möjligheter för mobiliteten i stan. Till exempel kan både Streetmate och Cityskater spara tid.

Både besökare och bofasta i städer runt om i världen kommer snart att lämna sina bilar hemma, vid hotellet, i ett parkeringshus eller på en P-plats och istället välja ett mindre, och utsläppsfritt, fortskaffningsmedel – som Streetmate och Cityskater. Innovativa fordonskoncept som Streetmate och Cityskater har potential att kunna åstadkomma en permanent förändring för hur vi väljer att ta oss fram i framtiden.

Cityskater kommer att lanseras på marknaden före årsskiftet. Det finns ännu ingen information att ge om den svenska marknaden.

Nyckelfakta om Streetmate och Cityskater:

  • För mobilitet i city: Volkswagen presenterar spännande eldrivna fordon för stadstrafik – street-surfern ”Cityskater” och konceptscootern ”Streetmate”.
  • Tysta: Med Volkswagens nya kortdistansfordon kör man inte bara omkring tyst utan också utsläppsfritt i stan.
  • Två eller tre hjul: Streetmate (en eldriven skoter på två hjul) och Cityskater (en trehjulig, elektrisk street-surfer för sista biten fram) kompletterar Volkswagens utbud av eldrivna fordon.
  • Precis som man vill ha det: Volkswagens mobilitetsprodukter är mer än någonsin skräddarsydda efter användarnas krav.
  • Världspremiär för Streetmate: Den eldrivna konceptskotern Streetmate kan köras både stående och sittande.
  • Snabb och flexibel: Streetmate väger 65 kg, har en topphastighet på 45 km/h (elektroniskt begränsad) och en räckvidd på upp till 35 km.
  • Cityskater med tre hjul: Nya Cityskater är en eldriven street-surfer för de sista kilometrarna fram.
  • Förvånansvärt snabb: Cityskater har en topphastighet på 20 km/h och är konstruerad för en räckvidd i stan på upp till 15 km.
  • Lätt – och enkel att ha med: Cityskater väger endast 11,9 kg. Den är enkel att ha med sig på bussen och tåget och kan också fällas ihop och stuvas in i bagageutrymmet på en bil.