Nyheter

Trafikkontoret häver kontraktet med entreprenören för Vasabron

Entreprenören för projekt Vasabron i Göteborg fortsätter att varsla om förseningar. Enligt deras senaste tidplan försenas reparationen av bron med tio månader, till slutet av februari 2019. Nu har trafikkontoret fått nog och häver kontraktet. 

– Vi behöver ta kontroll över situationen och se till att få bron klar, säger Susanne Hultgren avdelningschef på trafikkontoret.

Vasabron är en viktig länk mellan innerstaden och Vasastaden i Göteborg. Förseningen innebär en stor påfrestning för staden och dess verksamheter.

När entreprenören i november förra året varslade om förseningar för projekt Vasabron startade diskussioner för att minimera förseningen av projektet. Fyra månader senare har entreprenören inte kunnat presentera en acceptabel tids- och handlingsplan. Istället varslar de om nya förseningar. Därför häver nu trafikkontoret kontraktet.

– Vi beklagar att det har blivit så här men när en leverans inte fungerar måste vi agera för att säkerställa att projektet blir klart, säger Susanne Hultgren.

Trafikkontoret kommer omgående att gå ut med en ny upphandling och till dess en ny entreprenör är på plats, kommer arbetsområdet ses över och säkras. Trafikkontorets fokus nu kommer att vara att få Vasabron klar så fort som möjligt.

Om Vasabron:
Byggdes 1906-1907
Ritades av göteborgsarkitekten Yngve Rasmussen – som även ritat Vasakyrkan i Göteborg.
Har förändrats och förstärkts vid flera tillfällen under åren för att klara den tunga trafiken.
Rekonstrueras nu med målet att återskapa så mycket som möjligt av den vackra brons utseende.
Den nya bron kommer att bli något bredare och klara tyngre transporter.

Foto: Trafikkontoret Göteborgs stad