Nyheter

Virgin Atlantic Airlines i strategiskt partnerskap med TCS

Tata Consultancy Services (TCS) och flygbolaget har förlängt sitt strategiska partnerskap i ytterligare fem år.

TCS och Virgin Atlantic började samarbeta 2004 som en del i Virgin Atlantics strategi för att investera i innovation och effektivisering, med målsättningen att befästa sin ledande position på marknaden. Partnerskapet med TCS har lett till omfattande förbättringar och förändringar av Virgin Atlantics tekniska infrastruktur.

Partnerskapet innebär gemensamt arbete för att integrera Virgin Atlantic Airways och Virgin Holidays med fokus på digital transformation, innovation, agile, assurance och DevOps. Dessa initiativ kommer att fortsatt hjälpa Virgin Atlantic i utvecklingen av kundupplevelser med förbättrad service och data i realtid.

Förlängningen av det långsiktiga strategiska partnerskapet visar på TCS breda och djupa kompetens, TCS kontextuella kunskaper om Virgin Atlantic och dess beprövade erfarenhet av IT-infrastruktur- och transformation.

Don Langford, SVP Technology hos Virgin Atlantic, säger:

– Kunderna förväntar sig att våra tjänster är sömlösa. Vårt partnerskap med TCS hjälper oss att fortsätt ge kunderna den bästa upplevelsen när de bokar och reser med Virgin Atlantic. Vi valde TCS på grund av deras starka globala närvaro, djupa kompetens inom IT-infrastruktur- och transformation samt enastående kundnöjdhet. Genom en mer integrerad verksamhet kommer vi att kunna erbjuda utmärkt kundservice genom olika digitala initiativ som även stöder vår fortsatta tillväxt.

Siva Ganesan, Global Head – Travel, Transportation och Hospitality Business Unit hos TCS, säger:

Digital teknik förvandlar konsumentupplevelsen inom alla branschen och luftfart är inget undantag. Vi på TCS är engagerade i att hjälpa flygbolagen att nyttja möjligheterna i den nya Business 4.0-eran för att leverera överlägsna kundupplevelser. Detta gör vi genom innovation, extremt skräddarsydda lösningar och system som är anslutna, intelligenta och smidiga. Vi är glada över att vara Virgins strategiska partner när de fortsätter sin förändringsresa genom digital disruption som ger kunderna ytterligare möjligheter.