Nyheter

Cale & Parkeon går ihop under nya namnet FLOWBIRD

Parkeon och Cale, världsledande inom parkerings- och transportbiljettlösningar, går samman för att skapa en ny global enhet under ett nytt varumärke – FLOWBIRD – med undertexten Urban Intelligence.

De två aktörerna stärker sin position på den digitala marknaden genom utnämningen av den målinriktade Marius Koerselman som VD för mobilbetalningsverksamheten och ett partnerskap med Parkopedia om korsvist datautbyte.

  • Namnet FLOWBIRD har hämtat sin inspiration från hur lätt, snabbt och säkert en fågel i ett moln av fåglar rör sig.
  • FLOWBIRD symboliserar vår ambition att göra enskilda resor enklare, säkrare och snabbare och samtidigt kollektivt maximera effektiviteten och harmonisera flödena.
  • Namnet FLOWBIRD ger en bredare och mer omfattande beskrivning av våra verksamheter och beskriver bättre mångfalden i våra företag för våra kunder och användare. Varje vecka bidrar vi runt om i världen till att förbättra livsmiljön för våra 100 miljoner användare då våra terminaler, mobilappar och onlinetjänster minskar luftföroreningar, optimerar trafik, förenklar betalningar och gör städer säkrare och ekonomiskt dynamiska.
  • FLOWBIRD är en programvaruplattform som hjälper lokala myndigheter att mäta, övervaka och hantera rörligheten i städerna.

FLOWBIRD tillkännager även utnämningen av Marius Koerselman som VD för Yellowbrick International, företagets mobila betalningsverksamhet. Marius Koerselman var tidigare VD för Parkmobile. Marius Koerselmans tillträde återspeglar Flowbirds beslutsamhet att bli ledande inom mobil parkeringsbetalning och bekräftar företagets position som den enda aktören i världen som är oberoende av biltillverkare.