Nyheter

Snart är årets högtid för bilentusiaster här

Hög tid att slå upp portarna till Elmia och Bilsport Performance & Custom Motor Show i Jönköping.

– Vi utlovar ett påskägg lika välfyllt som varje år med något för alla, säger Fredrik Bjerngren, marknadschef på Albinsson & Sjöberg.

Spännande filmbilstema

Årets tema på utställningen är filmbilar och flera av fordonen kommer du att känna igen från filmer du sett på bio eller hemma i tv-soffan. Bland annat kommer 10 bilar från Fast and The furious-filmerna att visar i en häftig monter med rätt display.

– Som vanligt har vi jobbat hårt i nästan ett år med att få ihop årets mässa med flera bra dragplåster, berättar Daniel ”Padde” Lindstedt, projektledare för mässan.

Kändisspaning

På påskafton och påskdagen kommer tv-kändisen och bilbyggaren Dave Kindig tillsammans med mekanikern Will Lockwood från showen Kindig Customs på besök. De kommer finnas tillgängliga för både intervjuer och autografskrivning.

Andra kända namn på plats är John D’Agostino från Celebrity Kustoms och Johan Eriksson. Han kommer med sin numera världsberömda Dodge Charger RT/R -68 som senast visades på SEMA Show i Las Vegas. Utöver det kommer Mika Auvinen och hans otroliga lowrider lastbil, Heath Garage med sitt vilda custombygge från Finland, Wagnertuning och TofuGarage från Tyskland.

–Vi kan med säkerhet lova att Skandinaviens största mässa för ombyggda fordon har något för alla i familjen, gammal som ung, avslutar Fredrik Bjerngren.

Hela Sveriges driftelit kommer till Bilsport Performance & Custom Motor Show på Elmia för att ge publiken en grym show under påskafton.

Precis som tidigare år kommer hallarna att fyllas till bristningsgränsen och erbjuda en 45 000 kvm stor motorupplevelse. Utomhus byggs Turtle Wax Arena upp där årets första driftingtävling Påsksladden går av stapeln. I år tar Påsksladden ännu ett steg framåt och blir SM-premiär i Swedish Drift Championship.

– För att minska köer och göra mässan till en trevlig upplevelse vill vi lyfta fram förköpet. Det blir inte bara smidigare det blir också lite billigare, säger Fredrik Bjerngren, marknadschef på Albinsson & Sjöberg.

Bild: Johan Eriksson och hans världsberömda Dodge Charger RT/R -68 som senast visades på SEMA Show i Las Vegas.