Nyheter

Ny man bakom ratten hos Mercedes-Benz Trucks i Danmark och Sverige

Jens-Christian Tittel blir från och med den 1 april ny VD för Mercedes-Benz Trucks i Sverige och Danmark efter Martin Hink som nu återvänder till Tyskland för en ny tjänst i Daimler-koncernen.

Jens-Christian Tittel kommer senast från en tjänst som försäljningschef hos Mercedes-Benz Trucks Danmark och får nu alltså det övergripande ansvaret för både den svenska och danska marknaden.

– Jag är glad över att få möjligheten att arbeta vidare med våra fina produkter och att vidareutveckla och verkställa den strategi som vi lade fast för de båda grannmarknaderna för två år sedan. Vi har ett fantastiskt och motiverat team och det är helt avgörande för att lyckas. Jag ser verkligen fram emot att få arbeta med både dem och våra duktiga återförsäljare, säger Jens-Christian Tittel.

Jens har tillsammans med den danska organisationen lyckats öka både försäljning och marknadsandel i Danmark, vilket resulterade i ett rekordresultat 2017. Samtidigt lanserade teamet helt nya tjänster som Mercedes-Benz Uptime och nya produkter som FUSO.

– Jens är med sin erfarenhet från den danska marknaden och sin ingående kunskap om organisationen som helhet, den uppenbara kandidaten för att stå i spetsen för de två marknaderna. Jag tvivlar inte en sekund på att Jens och teamet bakom honom kommer att göra allt för att göra våra kunder till de mest nöjda på marknaden – och det är vår allra viktigaste uppgift, säger Martin Hink som själv varit med och pekat ut Jens som sin efterträdare.

Jens är född i Tyskland, men bor i Malmö med sin fru Ilona och tre barn på 14, 11 och 6 år. När han inte arbetar ägnar han sin fritid åt upplevelser med familjen och kitesurfing.

När Jens-Christian Tittel övertar VD-posten i Sverige och Danmark åker hans företrädare Martin Hink tillbaks till Tyskland och en tjänst som Sales Projects & Processes i den globala säljorganisationen för lastbilar. Martin Hink får därmed ansvaret för att med sitt team ta fram riktningen för framtidens lastbilsförsäljning i Daimler-koncernen.