Nyheter

En ny era: Toyota Corolla återvänder

Modellnamnet Corolla återvänder till Europa när Toyota döper nästa generations C-segmentsmodell (halvkombi, sedan och kombi) som lanseras i början av 2019 till Corolla – som därmed ersätter nuvarande Toyota Auris.

Den nya plattformen Toyota New Global Architecture (TNGA) ersätter de nuvarande plattformarna och samlar därmed Corolla-modellerna under samma namn och på samma plattform.

Alla tre Corolla-modeller får den senaste hybridtekniken. Corolla är världens mest sålda bilmodell med 45 miljoner sålda exemplar sedan introduktionen 1966.

Nästa generation av Toyotas halvkombi, sedan och kombi-modell i C-segmentet (golfklassen) döps till Corolla. Därmed går världens mest sålda bilmodell in i en helt ny global era vid lanseringen av nästa generations Corolla i början av 2019, samtidigt som modellnamnet Auris försvinner.

Namnbytet sammanfaller med att Toyota introducerar den nya plattformen Toyota New Global Architecture (TNGA) som med sin flexibilitet ersätter de i storleksklassen nuvarande plattformarna.

– Tekniken och utvecklingsfilosofin bakom TNGA-plattformen ger en helt ny dimension till nästa generations C-segment-modeller. Utöver Corollas välkända kvalitet, hållbarhet och driftsäkerhet kommer plattformen också att ge nya Corolla mer mjuka värden som distinkt design, förfinad interiör, underhållande köregenskaper samt kraftfulla men likväl effektiva hybrid-drivlinor, säger Dr Johan van Zyl, president och VD för Toyota Motor Europe.

– Det finns ingen bättre tidpunkt att återintroducera namnet Corolla på våra halvkombi- och kombi-modeller än vid lanseringen av nästa generation.

Nya Corolla Touring Sports har världspremiär på bilsalongen i Paris, tillsammans med halvkombimodellen. Båda i hybridversioner.