Nyheter

FlixBus förvärvar Eurolines och isilines från Transdev

Internationella mobilitetsbolagen FlixBus och Transdev Group har i sina förhandlingar kommit överens om att FlixBus förvärvar Eurolines och isilines expressbussverksamheter. Eurolines / isilines varumärken och verksamheter tillhör nu officiellt FlixBus. Förhandlingarna om uppköpet initierades den 4 mars och slutfördes den 30 april 2019.
Under de kommande månaderna kommer FlixBus och Eurolines att arbeta tillsammans med att integrera sina verksamheter och nätverk. Eurolines operativa verksamheter i Frankrike, Nederländerna, Belgien, Tjeckien och Spanien med ett linjenätverk som sträcker sig över 25 länder, tillfaller nu FlixBus. Samtliga marknader med lokala Eurolines-bolag kommer framöver att ledas av verkställande direktörer från FlixBus respektive lokala enheter. Transdev Group behåller sin B2B-bussuthyrning i Frankrike som kommer att drivas under varumärket Transdev (tidigare isilines).
– Vi vill erbjuda grön och prisvärd mobilitet för resenärer världen över. Eurolines´ och Isilines´ nät av expressbusslinjer gör det möjligt för oss att ytterligare öka vår täckning i Europa, säger Jochen Engert, grundare och vd för FlixBus.
– Våra respektive team har lyckats att snabbt och effektivt genomföra förhandlingarna med FlixBus när det gäller att sälja Transdevs långväga busstrafik. Affären är en del av Transdevs nya, strategiska plan att fokusera på vår kärnaffär, nämligen kollektivtrafik och B2B-uppdrag, det vill säga uppdrag för näringsliv med mera, kommenterar Thierry Mallet, styrelseordförande och koncernchef för Transdev Group.
– Genom att harmonisera företagens linjenät kommer vi att kunna ha ett starkt kunderbjudande istället för parallell trafik. Integrationen av Eurolines stärker vårt europeiska linjenät och kompletterar vår ytterligare tillväxt på europeiska nyckelmarknader, tillägger Jochen Engert.