Nyheter

Dubbelseger för SEAT Dealer Team

SEAT Dealer Team – PWR Racing inledde säsongen på bästa tänkbara sätt med en en första och andraplats i premiärheatet på Ring Knutstorp. Mikaela Åhlin-Kottulinsky som tagit pole position i fredagens TCR Scandinavia-kval ledde det regntunga racet från start till mål i sin CUPRA TCR. Teamkamraten Robert Dahlgren gjorde en stark uppkörning från fjärde startruta till en andraplats i mål.
– Att först ta pole position och vinna direkt i premiären är verkligen en drömstart på säsongen. Jag är superglad och stolt över alla i teamet, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky, TCR Scandinavia-förare i SEAT Dealer Team.
I ett blött och stökigt andra tävlingsheat startade Dahlgren från tredje ruta och avancerade till P2. Han jagade sedan för seger och korsade mållinjen endast meter bakom ettan. I efterhand blev han dock bestraffad med tio sekunders tidstillägg för omkörningen till P2 och halkade därmed ner till femte plats i resultatlistan.
– Situationen i heat två var i mina ögon inget som borde ge en bestraffning, tanken slog mig inte ens och jag blev faktiskt förvånad när jag fick beskedet. Samtidigt får jag och teamet respektera domarnas beslut. Men jag är redan revanschsugen och ser fram emot nästa tävlingshelg. Stort grattis också till Mikaela och hela teamet som gjort ett grymt jobb både att ta pole och vinst i heat ett, säger Robert Dahlgren, TCR Scandinavia-förare i SEAT Dealer Team.
– En stark inledning på säsongen för SEAT Dealer Team och våra CUPRA TCR, även om det andra heatet blev lite stolpe ut. Stort grattis till segern Mikaela önskar alla på SEAT Sverige, avslutar Per Brinkenberg, märkeschef på SEAT Sverige.
Nästa deltävling går av stapeln på forna F1-banan i Anderstorp den 1-2 juni.
Bilden:
Mikaela Åhlin-Kottulinsky, TCR Scandinavia-förare i SEAT Dealer Team.